Reflexions Gamer 2

Mega Man X, un Mega Man més adult per a Super Nintendo

De ben segur que tots coneixeu Mega Man, l’heroi blau de Capcom. Anomenat Rock Man al Japó, va començar a fer els seus pinitos en el mon dels videojocs el 1987, a la consola NES. Des d’aleshores no ha parat de protagonitzar videojocs en múltiples plataformes, com poden ser: Super Nintendo, Mega Drive, PC, Playstation… i ha arribat a ser una icona del mon dels videojocs.
El cartutx que va arribar el 1993 a la Super Nintendo, Mega Man X, ens proposava un canvi estètic a la saga, així com un heroi més adult i poderós.
Tens ganes de saber més sobre Mega Man X? Passa, passa. que te’n fem un breu repàs.

La historia clàssica de Mega Man, ens explica com en algun moment del segle XXI, el Dr Light, crea un robot amb forma humana, amb la suficient intel·ligència artificial com per controlar altres màquines i treballar així per als humans. Com era d’esperar aquest projecte acaba sortint malament, i la creació del Dr Light,  en Proto Man (Blues al Japò) s’acaba escapant i desapareixent del mapa.
No obstant aquest fracàs, el Dr Light decideix crear dos robots més. Un noi anomenat Mega (Rock) i la seva germana Roll, i com que la cosa surt bé, no tarda a omplir el mercat amb robots treballadors, intel·ligents i útils per a la raça humana.
Mentre passa tot això, el Dr Wily, un científic rival del Dr Light, troba a Proto Man moribund i decideix utilitzar-lo per conèixer la tecnologia dels altres robots, i així controlar-los i dominar el mon. Ja imagines quina és la teva missió.
Mega Man X, és una especie de versió alternativa o paral·lela del mític Mega Man. Amb pocs canvis en quan a jugabilitat, però amb un protagonista d’aparença més adulta i poderosa.
Com ja és típic de la saga, és un joc d’acció i plataformes, on necessitarem completar els 8 nivells tot eliminant els 8 amos, dels quals n’obtindrem un poder, com pot ser: llançar flames de foc, trets congelats, torpedes, etcètera.
El 8 simpàtics amos que trobarem en el joc.
Els gràfics del joc son fenomenals i el colorit aspecte del nostre heroi i dels enemics el fan molt atractiu. La banda sonora és més que correcte, així que no t’estranyi descobrir-te taral·larejant algun dels temes quan ja no estiguis jugant. Els efectes com explosions o trets si que fluixegen una mica, però això és sols un detall.

Sens dubte l’apartat més destacable del joc és la seva jugabilitat. La capacitat de deixar-nos amb les ganes de fer una partida més, cada vegada que l’enemic final ens liquida.
En definitiva, un joc amb una dificultat molt ajustada (no és un joc fàcil) i que no podràs abandonar fins que arribis al final. Imprescindible.
Aprofita per zumbar-lo ara col·lega. Bem! bem! bem!

Mola:

  • La velocitat i el ritme en el que és desenvolupa el joc. No tens temps quasi per pensar. Dispara, dispara!
  • Els gràfics, les músiques i les ganes que els acabes agafant als amos de cada nivell. “Només una més” diràs cada vegada que t’eliminin.
  • Si et quedes amb ganes de jugar més, pots continuar amb el X2 i el X3 (disponibles per a SNES) o repassar altres versions de Mega Man. De ben segur que no t’en falten.
No Mola tant:
  • Pot resultar una mica repetitiu. Els enemics son força recurrents.
  • Els efectes de so com trets o explosions podrien estar una mica millor.

Scroll
T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

2 Comments

  • Aquest es un dels meus jocs preferits per a la SNES.
    Tot un must have per a els seguidors del personatge.

  • Reply
    elxuxo
    30 set., 2012

    Mega Man! El petit mes gran del mon dels videojocs. Mira que Capcom ha fet personatges bons i entranyables, ara be, en Mega Man ens ha robat el cor fins i tot a aquells que hem jugat mes a SEGA, ja que amb tantes versions, hem pogut gaudir d’ell en algun sistema Nintendo com seria la GameBoy en el meu cas.

    Per a SNES haure de tirar d’emulador!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics