Jocs 8

Metropolis Street Racer, perfecció al volant [Dreamcast]

És clar que per guanyar en un qualsevol joc de cotxes, hauràs de quedar en la millor posició possible i necessitaràs rebaixar els temps en cada una de les proves. A Metropolis Street Racer (MSR) a més d’això també hauràs de demostrar que saps conduir. Que tens control i domini sobre el cotxe i que les teves victòries no es basen en apartar els rivals del camí per poder passar primer. Res d’això! A MSR no has de destruir res, només has d’aprendre a conduir bé. Accelerar i frenar com i quan toca, i a traçar les curves com un professional.
MSR és doncs un dels millor jocs de cotxes de Dreamcast, i també un dels més particulars.
 
L’aspecte sobri i poc “estripat” del joc, pot recordar a molts a la saga Gran Turismo, però la veritat és que el sistema de joc te poc a veure.
Llançat a Europa l’any 2000 i desenvolupat per Bizarre Creations, és el primer joc que incorpora un sistema de punts que avalua la qualitat de la conducció del jugador. Aquests punts son els Kudos, paraula que prové del grec i que significa “Glòria

Aquests Kudos, seran més o menys abundants en la puntuació final depenent de la nostra conducció. Així per exemple si xoquem molt contra els oponents o anem de banda a banda de la carretera i les nostres traçades son errònies, els Kudos seran molt pocs o inclús negatius. Mentre que si derrapem sense perdre el control i tracem bé, aquests Kudos seran molt més generosos.
La modalitat Street Racing, és la modalitat estrella, i és la que ens permet guanyar Kudos per desbloquejar nous cotxes i nous capitols.
Hi ha un total de 25 capítols amb 10 proves de conducció per a cada un. Les proves es poden repetir tants cops com es vulgui, però sempre serà l’ultim dels intents el que deixara assignats els Kudos aconseguits en aquella prova. Per passar cada un dels capitols necessitem un determinat saldo de Kudos que aconseguirem a base de millorar i millorar la nostra conducció en cada una de les proves, i rebaixar i rebaixar dècimes dels nostres temps.
Tècnicament el joc és impecable. Te més de 12 anys i tot i no tenir uns gràfics impressionants continuen veient-se força bé a dia d’avui i son molt detallats. En els cotxes descapotables per exemple, podem veure el conductor com canvia de marxes o gira el volant.
Els cotxes (tot games altes de: Mazda, MG, Opel, Renault, Ford, Mercedes, Audi, Fiat, Alfa Romeo…) es veuen fantàstics i molt ben integrats en qualsevol dels recorreguts de les tres ciutats disponibles, Tokio, Sant Francisco i Londres.
La música electrònica i els efectes de Radio acaben de crear l’atmosfera ideal per un joc com aquest.

 

A part de la ja comentada modalitat Street Racing, també podem jugar a una modalitat Time Attack i Quick Race i per suposat podrem jugar 2 Players amb la pantalla partida, cosa que allarga notablement l’esperança de vida del joc. Fins el 2002 es podien jugar partides a través d’Internet.
Una curiositat del joc és que l’horari és realista, així que un cop indicada l’hora local i la franja horaria del lloc on ens trobem, correrem per les ciutats amb l’hora real d’aquestes.

 

En conclusió: Un molt bon joc de cotxes per Dreamcast (m’atreviria a dir que potser el millor) si el que estàs buscant és conducció pura i dura. Sembla un cosí llunyà de Gran Turismo però amb un sistema de joc i control molt propi, que acabaria engendrant la serie Project Gotham Racing.

Mola:
  • Gràfics, música i efectes estan a la altura. Què dic a l’altura?! Son genials!
  • El control dels cotxes és força particular però en la meva opinió és dels millors que he provat en un joc de carreres. Amb un volant deu ser la canya.
  • El sistema de puntuació el converteix en un joc únic.
No Mola tant:
  • Que no t’agradi el sistema de puntuació i el plantejament del joc en general. Si és així no t’hi capfiquis, MSR no és un joc per tu.
  • Les primeres versions tenien alguns Bugs i en general les vendes del joc van ser força dolentes.
Scroll
T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

8 Comments

  • Reply
    sito moreno
    10 des., 2012

    Pufff el millor joc de cotxes per a dreamcast, aixo sense cap dubte!

    M’agradava molt aixo de que si jugaves de nit, en el joc era de nit. I la banda sonora del gran richard jacques es una barbaritat. 5 o 6 discos completament diferents nomes per a un joc. M’agradava sobre tot el disc pop per les cançons amb la veu de TJ DAVES (la mateixa del sonic R) i la canço Club Paris.

    Els grafics els veus ara i encara impresionen. Pfff.

    Hi ha una curiositat que en fa gracia. Els drets de aquest joc pertanyen a Sega, i com Bizarre no podiafer un joc anomenat igual per a xbox, van dir “si el de dreamcast era Metropolis, ara al nou li posarem Gotham” En alusio clara a superman i batman. Es un detall en el que molts pocs cauen. xdd

    • Reply
      molsupo
      10 des., 2012

      Sempre m’havia preguntat perque es deia Gotham a la XBOX com la ciutat del Batman, i no havia caigut amb que Metropolis és la NY fictícia de Superman…no tenia ni idea, què bo Sito!

    • Reply
      Scroll
      11 des., 2012

      Hahaha jo no ho sabia, però ho sospitava! Metropolis encara passava desapercebuda, però Gotham ho deixava clar.
      Bona Sito!

  • Reply
    molsupo
    10 des., 2012

    Sobre el joc, a mi també m’encantava el MSR, quins gràfics! Per mi va ser un dels arguments per acabar convençut i comprar la Dreamcast…

    Lo de la hora real de cada ciutat encara que sigui una curiositat, en el seu moment em semblava al.lucinant, veure com es feia de dia a Tokyo era genial!

    A més, la sensibilitat dels “gallets” per accelerar una mica o a fons depenent de quant apretessis era una novetat genial comparada amb els jocs de psx…

    L’únic detallet que per a mi li fallava, era que els cotxes anaven sempre a ras de terra, i amb les pujades i baixades tan bèsties de San Francisco, hauria estat bé poder despegar-se de l’asfalt o donar voltes de campana…però és un gran joc…

    Kudos pel joc i pel teu anàlisi!

    • Reply
      Scroll
      11 des., 2012

      Jo també flipava amb l’horari XD i vist ara sembla una parida.
      Tens raó la resposta dels gallets és molt bona, i és una cosa molt important en un joc com aquest. Sempre m’he quedat amb les ganes de veure com aniria amb el volant…

      i.. Si! els cotxes no fan els salts i al principi et deixa una mica WTF! però deixant de banda això, la física dels carros està super ben feta.

      Kudos per a tu amic molsupo!

  • Reply
    José Andrés
    13 des., 2012

    Un joc meravellós que deixava ben clar el potencial de Dreamcast 🙂

  • Reply
    JoseJa
    2 juny, 2013

    La veritat es que no es pot negar pas que la proposta era molt original, no només havies de lluitar contra el crono o contra els rivals, a proves de molts tipus diferents, sino que a més a més havies de coduir bé, amb estil, sense xocarte amb ningú ni amb l’escenari, sens dubte una proposta atractiva que possava molt a prova la teva pericia al volant.

  • Reply
    JoseJa
    2 juny, 2013

    Ostia, jo sempre havía cregut que Metropolis era per allò de que el joc succeïa a distinte metrópolis, i clar, no entenía pas el per qué de Gotham a la continuació de la saga, ara ho veig clar, quina curiositat més bona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics