Consoles 12

Retro Duo Portable. Portàtil multisistema a cartutxos.

Hi ha moltes maneres de jugar en un format portàtil els clàssics de NES i SuperNES, però segurament cap d’elles tant bestia com la d’aquesta consola.

La maquinota no emula ni te els jocs en memòria, si no que te directament una ranura per posar-hi els cartutxos de SuperNES, i amb un adaptador ja incorporat, també els de NES. De fet també existeix un  adaptador pels jocs de la Sega Genesis, però no va inclòs en el pack de la consola.
La guinda del pastís* és que disposa d’un cable AV per jugar en pantalla completa en una TV i un adaptador pels pads, que a més ja n’incorpora dos.
El gran fallo del trasto, es que sols accepta jocs en format NTSC (format americà) i per tant els PAL que tenim a Europa no ens funcionarien, cosa que tirarà enrere a la gran majoria de gamers no americans, o que no tinguin una gran col·lecció de material americà, una cosa força difícil.
Via: @jordinebot

* gràcies pep

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

12 Comments

  • Reply
    elxuxo
    5 nov., 2012

    Be! haurem d’esperar a que la maquina acepti tota mena de formars! i es vlar que si poguessim posar -hi altres plataformes seria collonut!

    bon post! seguirem les evolucions de la portatil!

    • Reply
      Scroll
      13 nov., 2012

      LA consola te una pintaca que t’hi mors, però deu ser força incomode anar amb la consola i el cartutxot.

  • Reply
    sito moreno
    10 nov., 2012

    Alguns dels PAL no tindrien cap problema per funcionar. De qualsevol manera, prefereixo la supaboy que te un diseny mes bonic.

    • Reply
      Scroll
      13 nov., 2012

      Es veritat que els jocs Americans funcionen en les PAL? En realitat l’unic problema és que els cartutxos americans son massa grans i no passen per la ranura de la Snes PAL, si no és obrint la carcasa de la consola oi?
      Així doncs a la inversa hauria de ser pràcticament el reves? no ho he acabat d’entendre mai això, a veure si em m’esvaeixes el dubte XD

    • Reply
      sito moreno
      13 nov., 2012

      Evidentment la forma dels cartutxos es un problema, pero si ignorem aixo hi han alguns jocs que tenen proteccio regional. Aixo es el que realment fa que no funcionen. Els jocs japonesos tenen el mateix problema, i aixo que els cartutxos son fisicament identics als Pal.

      El cas es que com deia, molts jocs tenen proteccio regional. I per tant, hi han alguns pal que funcionen en ntsc i a l’inreves tambe. Aixo si, no son sempre els mateixos, per exemple el mario all stars ntsc no es multirregio, pero el pal si.

      En els casos que no funcionen pots fer us d’un adaptador. Pero tampoc guarantitza una compatibilitat total, ja que alguns jocs estan adaptats als 50 hz per a que funcionen a la mateixa velocitat que a 60, i per tant, si els executes en una consola ntsc tindran problemes de sincronia o aniran accelerats. Xdd

    • Reply
      Scroll
      13 nov., 2012

      Ok! Crec que ja ho he entès, tenia una idea i ara ja ho he pillat. Jo la meva SNES li vaig fer el desbloqueig regional seguin un tutorial. Tot consistia en des-soldar un pin d’un xip de la placa. Ara llegeix jocs japonesos sense problema però he d’imaginar que tindria algun problema amb alguns jocs pel tema dels 50 o 60 hz que comentes. Novament gràcies! 🙂

    • Reply
      sito moreno
      13 nov., 2012

      Exactament. Tant a la Snes com a la Megadrive normalment es fa un mod doble. El de regio i el dels hz. Per a tenir una compatibilitat total has de fer els dos. Si nomes tens el de regió tindras problemes amb els jocs que funcionen a 60 hz i no tinguen adaptació automatica.

  • Reply
    molsupo
    10 nov., 2012

    Bones!

    A mi tots aquests catxarros em criden molt l’atenció però m’arriben un xic massa tard…fa gairebé 10 anys anava boig per jugar a la mega en una portàtil i no trobava cap sega Nomad, si haguessin existit bitxos d’aquests assequibles en aquell temps segur que hagués caigut…però llavors vaig conèixer la GP32 i em vaig enganxar definitivament al món dels emuladors (sobretot portàtils).

    Ara quan vull jugar amb els cartutxos de veritat jugo a la consola original, i en portàtil normalment els emuladors em compensen.

    Però mai se sap si algu dia caurà alguna d’aquestes…

    Salutacions!!

    • Reply
      sito moreno
      12 nov., 2012

      Famic meu, jo ja m’hauria comprat la supaboy si no fos perque encara no son perfectes. Tenen diversos problemes. Enkor te una. A pixelacos hi ha un analsi seu!

    • Reply
      Scroll
      13 nov., 2012

      Hola Molsupo!
      Doncs el Sito m’acaba de fer descobrir la supaboy i la veritat es que te molt bona pinta i es veu molt més comode que la Retroduo.
      De totes formes tindria el seu punt jugar amb els cartutxos en una portatil.
      😉 gràcies per passar!

  • Reply
    pep
    18 des., 2015

    Bon dia, corregiu “La guinda del *pastel” per “la guinda/cirera/cirereta del PASTÍS”. Me decep sempre la qualitat lingüística massa febla dels llocs geek i d’informàtica catalans

    • Reply
      Scroll
      19 des., 2015

      Hola Pep! Primer de tot gràcies per comentar i gràcies per la correcció, com pots veure ja està editat.

      Seguint amb el que comentes… em sorprèn molt que hagis rescatat una entrada tant antiga! Més de 3 anys fa que la vam publicar ja!
      Amb aquest temps he après bastant a redactar i també a fer menys faltes d’ortografia, un dels motius pel qual vaig començar aquest blog.

      Una cosa que no m’agrada però, és com comences el teu comentari. “Bon dia, corregiu”, sincerament aquest imperatiu m’hi sobra. Hagués sigut més diplomàtic alguna cosa com: “he notat que, podríeu corregir, fixeu-vos que…” de totes maneres ja veus que t’hem fet cas 😉

      Lamentem que et sentis decebut, sincerament aquest blog és un lloc on uns quants amics escrivim sobre el que més ens agrada: els videojocs clàssics. No pretenem ser una referència o que els nostres texts siguin perfectes, tot i que evidentment intentem fer-ho tant bé com podem. Lamentem doncs no estar a l’altura de les teves expectatives. Amb tot això no intento excusar-me, només posar en context les nostres publicacions. En definitiva que no som ni el diari Ara ni vilaweb, només un grup d’amics la majoria dels quals tenen (no en el meu cas) la llengua castellana com a idioma habitual, i encara que no t’ho sembli escriure en català els suposa un esforç extra.

      Per altra banda… caram! què t’ha semblat la retroduo portable? Jo ja ni recordava aquesta màquina! xD
      Salutacions 😉

      PD: Ah! per cert! ni se’t passi pel cap escoltar el nostre podcast! està ple de “buenos”, “vales” i demés barbarismes i incorreccions 😛

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics