Altres 9

Retroscroll Awards 2014

S’acaba el 2014 amics “retroscrolleros” i mentre esperem que es faci el moment de fer les 12 campanades i ens desitgem tots un feliç 2015, els aquí presents intentem recollir i enumerar tots aquells bons jocs que hem jugat durant aquest any. Compte! Diem jocs que hem jugat aquest any, no pas jocs produïts o publicats el 2014.

Cada un de nosaltres, de forma molt personal, entrega els seus 5 “Retroscroll Awards” als jocs que durant aquest any, ha jugat, gaudit, o simplement li han agradat més, sense límits d’època o sistema,

Comença nanos!

retroscroll_Awards

Salore

1. The Wonderful 101 (WiiU)
2. The Stanley Parable (PC)
3. Monkey Island Special Edition Collection (PS3)
4. Road Fighter (MSX)
5. Metro 2033 (PC)

Reconeix que no ha pogut jugar tant com li hagués agradat, però tot i així rescata 5 dels que més l’han marcat. Diu que “Wonderful 101 mereix per si sol la compra d’una WiiU” i ha flipat amb el remake de probablement l’aventura gràfica més coneguda per a PC. Ha quedat desconcertat amb Stanley Parable i angoixat amb Metro 2033. I si, va caure en la febre Road Fighter. Caram Dani, per no jugar gaire en aquesta llista hi ha bona teca!!

Sikus

1. XCOM: Enemy Unknown (Xbox 360)
2. Final Fantasy VI (Super Nintendo)
3. The Last of Us (PS3)
4. Metal Gear Solid (PS1)
5. Magicka (PC)

Considera que aquest 2014 no ha estat molt esplèndid a nivell jocs per a ell. Involucrar-se en diversos projectes, com per exemple Retroscroll, ha fet que no disposés de molt temps per jugar així que ha hagut de ser molt selecte.
La seva primera opció no és la millor tècnicament ni a nivell argumental, però XCOM: Enemy Unknown va aconseguir el que cap joc aconseguia des de fa molt, tenir-lo enganxat durant hores. XCOM només es pot definir com a jugabilitat pura i dura.

El Xuxo
1. Space Manbow (MSX)
2. Street of Rage 2 (Mega Drive)
3. Mercs (Mega Drive)
4. Star Wars (NES)
5. SD Snatcher (MSX)

En Xuxo ha optat per escollir jocs d’estils molt diferents, Shot’em up, plataformes, aventures, beat’em up… Ha resultat difícil per ell triar només cinc de tots els que ha jugat al llarg de l’any, però finalment s’ha decidit per aquests. Titlla de blasfem tot aquell que no els conegui. 

Suso
1. Tomb Raider 1 (PC)
2. Toilet Kid (Turbografx)
3. Far Cry 3 (PC)
4. Super Mario Land  (Game Boy)
5. Castlevania Aria of Sorrow (Game Boy Advance)

Aquest any 2014 ha estat, per en Suso, un any bastant fluixet. Falta de temps i una crisis gamer de la que comença a sortir han fet que jugués relativament poc, tot i que a lo que ha jugat, ho ha pogut gaudit com un nen. Aquí ens deixa aquesta llista plena de “juegazos

Rokuso

1. BioShock 2 (PS3)
2. Drakengard 3 (PS3)
3. Tekken Tag Tournament 2 (PS3)
4. Hotline Miami (PC)
5. Hard Corps: Uprising (PS3)

Aquest 2014 ha estat ple de grans jocs per ella, especialment en sistemes més moderns. El joc més esperat de la Rokuso era el Drakengard 3, però el BioShock 2 ha estat una sorpresa molt positiva: ni tant sols li agraden els FPS, i és el joc més odiat de la saga. A ella l’ha enamorat! Un top gens retro (menys el Hard Corps en esperit), però igualment ple de grans títols, brillants i més que interessants!

Freaky8

1. Road Fighter (MSX)
2- Gran Turismo 6 (PS3)
3- Aleste (Mega Drive)
4- Comix Zone (Mega Drive)
5- Streets of Rage 2 (Mega Drive)

En Freaky8 a recuperat el vici a un clàssic per a MSX que ha fet molt mal aquest any a tot l’equip de retroscroll, Road Fighter. També és l’any que ha descobert la Mega Drive i això és nota en el seu ranking. Gran Turismo adquirirà una nova dimensió amb el super volant que li ha portat el Pare Nadal. Ja ens ensenyaràs que tal Freaky!

Syd

1. Parasite Eve (PSX)
2. Alicia Dragoon (MD)

3. Jet Set Radio Future (Xbox)
4. Baldur’s Gate: Dark Alliance (PS2)
5. Silent Hill (PS1)

Qualifica el Parasite Eve com a “la joia del anyi flipa amb la banda sonora d’Alicia Dragoon. Syd ha gaudit i aprofitat moltes màquines diferents i el seu ranking és prou variat pel que fa a sistemes. Jet Set Radio Future li ha agradat molt (de fet la primera part ja li va encantar) i de la resta només pot fer que dir-ne coses bones. Els recomana totalment.

Murshus

1. The Last of Us (PS3)
2. Simon the Sorcerer (PC)
3. Asura’s Wrath (PS3)
4. The Witcher (PC)
5. Batman Arkham Origins (PS3)

En Murhsus ho te molt clar aquest any. The Last of Us és el joc que més ha gaudit ja que enganxa des del minut 0. Combinació de terror, tensió i nostàlgia fan d’aquest joc tota una obra d’art. 

Molsupo

1. Kid Chameleon (Mega Drive)
2. Road Fighter (MSX)

3. Pit Fighter (Mega Drive)
4. Military Madness (PS1)
5. Black Box (xbox)

Un enamorat de la megadrive com en Molsupo no podia deixar de banda la 16 bits de Sega i son dos els jocs d’aquest sistema els que ocupen el seu top 5. Pit Fighter el cataloga com a “El referent de lluita a megadrive abans de Street Fighter“. En la primera posició hi posa Kid Chameleon que li ha suposat el repte més desafiant d’aquest any. També ha caigut amb la febre de Road Fighter. 

Scroll

1. Zelda Skyward Sword  (Wii)
2. Indiana Jones and the Fate of Atlantis (PC)
3. Castlevania Portrait of Ruin (DS)
4. Road Fighter (MSX)
5. Neo Turf Masters (Arcade)

Un any realment productiu per l’Scroll en quan a videojocs. Tot i que encara no ha pogut passar-se el Skyward (no te temps) li te unes ganes increïbles i li està encantant! Aquest any també ha pogut gaudir del gran clàssic d’Indiana Jones per a PC i a sobre l’ha jugat ben acompanyat. S’ha estrenat amb la saga Castlevania, ha viciat amb el Road Fighter per a MSX (una veritable obsessió) i ha fet tants Birdies i Eagles com a pogut jugant a golf. Esperem que el 2015 sigui tant bo com aquest.

 

Poca cosa més ens queda dir d’aquest any. Gràcies per acompanyar-nos, el 2015 serà més i millor. Esperem que gaudiu el que queda d’ell i que feu una gran entrada al nou any. Els nostres millors desitjos per vosaltres!

A jugar a jugar!

Per cert, quins son els vostres Awards del 2014? A que heu jugat?

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

9 Comments

  • Reply
    Murshus
    31 des., 2014

    On vas a parar!!! La meva llista és la millor!!

    Hahahaha

    Feliç any nou a tothom!!!!!

  • Reply
    Salore
    31 des., 2014

    Genials els llistats del companys, amb moltes ganes de provar molts dels jocs que hi surten anomenats encara que el temps és molt just…

    M’encanta tan la varietat temporal com de sistemes 🙂

    Esperant llegir llistats dels milers de lectors que tenim 😛

    Molt bona sortida i entrada d’any nou a tothom!

  • Reply
    sito_pixelacos
    31 des., 2014

    Ostres, dons no sabria dir. He jugat a molts jocs. Masa per a recordar a quin he jugat mes. Potser siga el mario kart 8, o el mario & luigi 3ds o el kirby 3ds… Aquestos son els jocs actuals que mes he jugat enguany. I retro, pues el simpsons hit and run (cada cert temps el torne a completar), el punisher, el primer tmnt per a cube, no se. No ho tinc gens clar. Sempre dic que no tinc molt de temps per a jugar, pero quan faig memoria m’adone que he jugat força.

    Bona nit de capdany a tothom, famics retroscroleros!

  • Reply
    Freaky8
    31 des., 2014

    Holaaaa!!!!

    Tios como molan vuestras listas de juegos. Ya tengo una buena referencia de los más sabios para jugar en 2015.

    Feliç cap de any!!!!!

    Dani eres un….un…..un PURETILLA!!! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Me troncho XDDDDDDDDDDDDD

    D

  • Reply
    Suso
    31 des., 2014

    Quins llistats tan variats! Veig un munt de sistemes i de jocs diferents (amb alguns títols realment bons).

    Boníssima entrada per acomiadar el 2014 i donar la benvinguda a un 2015 en el que espero poder seguir compartint tants bons moments al vostre costat!

  • Reply
    Molsupo
    31 des., 2014

    Bones llistes…8 vots per (7) jocs de megadrive contra un de Snes, no està genys malament.

    Jo encara que he jugat molt poc aquest any (tot hi que potser més que el proper) , he hagut de deixar fora al Streets of Rage 2 -que li vaig donar molta canya pels podcast de retroscroll channel- ja que intuia que sortiria al llistat, al Panzer Dragoon Orta de Xbox, al NBA Showdown 94 de mega (me l’he passat aquesta setmana, gràcies Murshus), al Corporation (que ha estat el meu mal son particular al blog dels cartutxos de la mega) i el V Rally de GBA (que em va encantar preparant el podcast de pixelacos sobre la portàtil de Nintendo).

    I de les vostres llistes, em quedo amb els següents (sense contar el Road Fighter del MSX):

    Street of Rage 2 (Mega Drive)
    Castlevania Aria of Sorrow (GBA)
    Final Fantasy VI (Snes)
    Mercs (Mega Drive)
    Comix Zone (mega drive)
    MUSHA Aleste (mega drive)
    Alysia Draagoon (megadrive)
    Neo Turf Master (neogeo)
    Toilet Kids (Turbografx)
    Space Manbow (MSX)

    Bon any!!!

  • Reply
    Moroboshi
    31 des., 2014

    Uf, jo he jugat una micona més a videojocs que l’any anterior, però encara considero que els tinc abandonats. Tanmateix he concentrat les meves hores videojoquístiques, i sense classificar-los ni donar-los premis, en els següents: GTA V (Xbox 360), Super Mario Galaxy (Wii), Resident Evil Revelations (3DS), New Super Mario Bros. 2 (3DS), Super Mario World (SNES) i Super Mario 64 (N64)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics