Jocs 2

Sim City 3000, la ciutat a les teves mans

Molta gent recorda el Sim City 2000 com el millor simulador de construcció de ciutats, però la veritat és que te un successor que el supera en pràcticament tots els aspectes. Això és Sim City 3000, la genial obra de Will Wright, el geni obsessionat en simular-ho tot.

El 1996 la companyia Maxis no passava per gaires bons moments. Quasi res del que havien tret després de Sim City 2000 era rentable, així que van apostar per continuar amb la seva obra més famosa i crear un nou simulador de ciutats.
Sim City 3000 (SC3K) havia de poder simular una ciutat sencera amb tots els seus detalls, en un entorn completament 3D. Les dificultats no eren pas poques per la època. A més algunes captures de pantalla de les primeres versions que s’havien ensenyat al públic, obtenien critiques que provocaven la vergonya dels seus creadors.
Així que un any després, Maxis, ja en propietat del monstre dels videojocs Electronic Arts, decidiria tornar a la clàssica vista isomètrica i crearia el joc de nou.
El 1999 sortia per PC un joc impressionant. Uns gràfics detallats i agradables amb una banda sonora molt característica, permetrien fer renàixer la sèrie, que és veuria completada amb les extensions World Edition i Unlimited. No ens enganyem, si n’has de comprar (o descarregar) alguna, baixa’t aquesta ultima.

Un dia bonic en una bonica ciutat. Què més es pot demanar?
Mai cap altre joc abans havia portat aquest concepte fins tant amunt. 
SC3K posa una ciutat sencera a les teves mans. Crea zones residencials, industrials o de negocis. Procura que la ciutat sigui segura i que es destinen els suficients diners a educació o sanitat. Crea carreteres, trens i metros per tal que els teus habitants, els Sims, puguin desplaçar-se i anar a treballar. Observa com s’alcen els immensos gratacels i el nivell de la teva ciutat puja, o pel contrari, com queden buits i abandonats barris sencers per culpa de la teva mala gestió. Tot això mentre fas quadrar els balanços de final d’any i t’enfrontes amb la mare natura i els seus tornados, focs o plagues de llagostes.
A diferència de la gran majoria dels ajuntaments d’aquest país, a aquesta ciutat li surten els comptes.
El joc a més, porta incorporat el bon humor i el toc distintiu de Maxis, així que no t’ha d’estranyar si rius per sota el nas quan sentis el que t’ha de dir un regidor.
Tal vegada més d’un hauria de assentar-se a fer un parell de partides al SC3K abans de presentar-se a unes eleccions. Al cap hi ha la fi portar una ciutat no és tan fàcil.

Mola:
  • El joc ofereix moltes possibilitats en cada partida. Qualsevol decisió que prenguis tindrà un efecte sobre la població i per tant, sobre la teva ciutat.
  • Si parles de simular una ciutat parles de Sim City, i compte que enganxa!
  • Es fàcil de descarregar a la xarxa, inclús en versions portables.
No Mola tant:
  • Segueix lluint bé 13 anys després, però es nota que no és un joc actual. Els zoom no el faràs a cop de rodeta de ratolí i moure’s per la ciutat no es tant pràctic com podria semblar.
  • Els efectes dels desastres tot i que divertits, son força simples.

Scroll 

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

2 Comments

  • Fa molt de temps que no agafo aquest joc.
    Pot ser una bona opció per al proper cap de setmana .

  • Reply
    elXuxo
    13 nov., 2014

    Quina passada de joc. Soc molt fan del SC2K i sens dubte el SC3K és una versión molt millorada tant en opcions com en gràfics i per mi totalment atemporal. Cert que els efectes no son els millors de la historia però a mi no em desagraden gens!

    Molt bona entrada!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics