Jocs 16

Streets of Rage 3, el gran oblidat [MegaDrive]

Què passa que tothom recorda l’Streets of Rage 2 com el millor de la trilogia però quasi mai es parla de la tercera part? Inclús els més veterans deixen sempre ben clar que Streets of Rage 1 també es molt bo, malgrat que tècnicament és força inferior.
Streets of Rage 3 però, sempre queda en un segon pla. Una possible explicació és que la versió que vam rebre a Europa venia des dels USA capada, censurada i mutilada.
Repassem breument les diferències entre SoR3 i el seu homòleg japonès Bare Knuckle 3 i intentem esbrinar si la història ha sigut justa amb aquest joc.


I és que els yanquis es van quedar a gust! Quan va arribar Bare Knuckle 3 a les seves mans a més de traduir-lo i adaptar-lo al mercat americà i europeu, van aprofitar per modificar i alterar tot allò que no els semblava bé. 
Per començar van canviar l’argument del joc. En fer aquesta modificació, la intro del joc perdia el sentit, així que van decidir petar-se-la (WTF!)

La intro Japonesa de BK3
El tros inicial fins a 0:41 no existeix en la versió USA/EUROPA
Els colors de la roba dels personatges no els devien semblar del tot correctes, així que novament van decidir canviar-los. Axel per exemple, apareix amb samarreta groga quan en el joc original (i durant tota la saga) va vestit amb samarreta blanca. Blaze apareix amb roba de color gris quan hauria de ser vermella.

Compte nens! Si us poseu samarretes banques sereu uns criminals!
Sort que els USA vetlla per vosaltres.

I la cosa no acaba aquí! Els adversaris femenins porten roba no tant sexy i no existeix un enemic anomenat Ash, que en el joc original mostra un aspecte i actitud clarament homosexual.

Quin es el problema? Que sigui homosexual? Que vesteixi estrany? WTF!

Però deixem de banda tot això per un moment. És aquesta tercera entrega un joc que val la pena jugar? La resposta està clara: SiSoR3 és un molt bon beat’em up que agradarà als fans de la saga i segurament també als que son més partidaris de Final Fight.

Incorpora nous moviments, per exemple ara podem corre per la pantalla i ens podem desplaçar verticalment de forma més ràpida. Per deixar-ho clar: millora notablement el control del seu predecessor.

Corre Blaze corre!
Per cert, estàs més guapa vestida de vermell.

Gràficament és molt similar al SoR2, però els escenaris son ara molt més foscos i poc variats. En general el joc es força menys original que els dos anteriors SoR, però continua sent molt bo.

Al igual que les anteriors entregues la música està composada per Yuzo Koshiro, però cal dir que aquesta vegada el geni de Sega va fer una banda sonora força més justeta. Ritmes molt techno, trance i màquina, que res tenen a veure amb les excel·lents melodies de SoR2. Anava profundament empastillat l’amic Yuzo quan va composar la música?

En definitiva un joc força bo, amb el llastre de la censura americana que sempre l’ha deixat en un injust segon pla. Què hi farem! Sempre ens quedarà emular Bare Knuckle 3 per gaudir Streets of Rage 3 tal i com hauria d’haver sigut, si no doncs no passa res, estem segurs que ho passaràs bé repartint nates en aquesta censurada tercera entrega.

Mola:
  • Les millores en el control. Per fi podem corre per la pantalla!
  • No hi ha 2 sense 3 per tant un joc obligat per completar la trilogia.
No Mola tant:
  • Les modificacions (censura?) dels USA
  • Les músiques son força justetes comparades amb les anteriors entregues
  • Perquè no hi ha el personatge Max de SoR2?
Scroll
T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

16 Comments

  • Reply
    molsupo
    24 des., 2012

    Estic d’acord en què SoR 3 no és de cap manera un joc dolent, i independentment de la censura, probablement seria força més recordat si aquest hagués estat el següent en apareixer després del primer… però és que SoR 2 té moltíssima personalitat i un encant propi que condemnava al fracàs a gairebé qualsevol joc posterior.

    El fet de còrrer, com has dit, és un aspecte fonamental en el que supera al 2, però el disseny de personatges, enemics i música no està a la mateixa alçada. A més, aquí ens va arribar molt tard, i de fet jo no el recordo a les botigues ni a les revistes (encara que segur que el deurien analitzar)

    Però en definitiva, que encara que sigui tirant d’emuladors i cartutxos flash, a mi també m’ha acabat agradant…i no tenim a Max però hi ha un cangur boxejador, què més vols?!?…xD

    Salutacions i aprofito per desitjar-te bones festes a tu i a tots els que ens llegim per aquí!

    • Reply
      Scroll
      24 des., 2012

      Si, coincideixo amb tu. En fi, emulat també ens diverteix així que no podem queixar-nos! XD
      De fet tal com dius jo no el recordo a les revistes…
      Continuo quedant-me amb el Max en comptes del cangur, però es veritat que te la seva gràcia XD
      Bones festes per a tu també amic Molsupo! 😉

    • Reply
      elxuxo
      25 des., 2012

      L’autor ha eliminat aquest comentari.

    • Reply
      elxuxo
      25 des., 2012

      Solució: Max sobre un cangur.

  • Reply
    elxuxo
    25 des., 2012

    Per mi el millor que t´SoR3 es el fet de moure’ns en vertical per la pantalla. Al tenir aquesta profunditat, a part de jugabilitat li dona un gran realisme al escenari. I la segona cosa que m’agrada moltíssim és que potser si que els escenaris tenen més lluminositat.

    Ara….lo de la música té delicte! Molt millor la de SoR 2!!! Passem de la musica disco ballable al tecno de tendes de roba…

    Ja se de que aniré les proper carnaval: Ash 4Ever!

    • Reply
      Scroll
      28 des., 2012

      La música arriba al nivell de mal de cap en alguns moments.
      Va si tu vas de Ash jo em disfresso de putilla amb “latigo” …errr o no millor no…

    • Reply
      elxuxo
      31 des., 2012

      Si si! De putilla amb látigo!!!

  • Reply
    Sito
    26 des., 2012

    Es mes dolent que els altres sor, pero tot i aixi, inclos sense intro i modificacions diverses, es molt millor que quasi la totalitat de bitemaps que hi havien per a megadrive,

    No us heu adonat que els colors de la roba d’axel i blaze son els mateixos que hi han a la portada occidental del sor1? Siga com siga no te molt de trellat, perque… Per quin motiu va cambiar el color el dibuixant de la portada? I despres… Per que van esperar dos jocs per canviarla tambe al joc? No te gens de sentit! Maleits fills de fusta mal partits!

    • Reply
      Scroll
      28 des., 2012

      Wuo és veritat! perquè suposo que vols dir aquesta portada: http://www.cvgm.net/static/media/screenshot/image/Streets_of_Rage_Mega_Drive_cover.jpg
      Portada que per cert sempre m’ha agradat moltissim, molt millor que la de la Genesis.
      Aquestes coses no les entendré mai! Quina és la ment brillant que en una reunió diu:

      – Ei! tinc una idea! I si li posem la samarreta groga al Axel aquest?
      – Si si el que vulguis però treu la farlopa ja!

      Trossos de quòniam!

    • Reply
      Sito_pixelacos
      29 des., 2012

      Si, i a mes van dir “treieu al negre!, no fiqueu un negre a la portada” jajajaja. Racistes!

      Per cert, la portada de la Genesis es la mateixa que la nostra. La que es diferent es la japonesa (bare knuckle), que te el dibuix de la pantalla principal del joc. Tens rao. Artisticament es molt millor la europea/americana, pero la japonesa es mes fidel al joc. xdd

  • Reply
    José Andrés
    26 des., 2012

    Per mi continua sent inferior al SoR2, encara que graficament el supera.
    Les millores del control també son un punt a favor.
    A poc que agradin els beat’em up, aquest és un joc del tot imprescindible!

    • Reply
      Scroll
      28 des., 2012

      En general la qualitat del SoR3 és inferior als altres SoR, tot i que tens raó que és imprescindible pels fans del genere
      Si no sempre ens queda el Streets of Rage Remake, que te lo millor de tots i més pràcticament 😉

  • Reply
    molsupo
    27 gen., 2013

    Ep! Torno a escriure aquí perque aquest cap de setmana me l’he passat per primer cop en la versió japonesa, i si no fos per la música i perque el 2 es taaan bo, gairebé canviaria d’opinió…m’ho he passat genial, sobretot amb els personatges “extra” i tractant d’aconseguir el millor final (n’hi ha fins a 4 a la versió sense censurar)!

    Ja havia sentit alguna cosa, però mai havia provat de desbloquejar personatges jugables fins ara, i és impressionant com el planter arriba als 7 lluitadors (incloent Cangur, Ash i Shiva).

    Deixo l’enllaç a gamefaqs per desbloquejar-los perque val la pena:

    http://www.gamefaqs.com/genesis/586496-streets-of-rage-3/cheats

    Salutacions!

  • Reply
    juan carlos
    1 febr., 2014

    Bona critica, desconeixia les modificacions de les robes, era molt dificil, prefereixo el STR 2 perque em maten sempre , ¿sabieu que a la playstation es va continuar com a FITGTHING FORCE ?
    En realitat van surtir figthing force 1 y 2
    ¿podeu parlar del streets or rage 2?
    gracies.

    • Reply
      Molsupo
      4 febr., 2014

      Bones Juan Carlos!

      I tant, el primer Fighting Force fins i tot va sortir a la Nintendo64!

      Jo soc molt més fan del SoR en 2D que no d’aquests FForce poligonals, que encara que no estan malament del tot, no els hi trobo el mateix vici ni gràcia que als de 16 bit.

      A més, tot i que el projecte original era que SoR donés el salt als polígons 3D, la idea es va descartar bastant aviat i encara que reconegui que els FForce són “parents llunyans”, no crec que s’hagin de considerar continuacions de la saga Streets of Rage.

      Respecte la teva petició del Streets of Rage 2, com crec que és un joc molt estimat per la majoria dels que estem per aquí, aprofitant la teva idea em semblaria molt interessant fer una entrada conjunta entre tots (o uns quants) parlant d’ell per aquí, què us sembla?…jo llenço el guant a veure si algú més s’apunta.

      Salutacions i gràcies per comentar!

      • Reply
        juan carlos
        5 febr., 2014

        ostres¡¡¡ no sabia allò de que va surtir a la nintendo 64¡¡¡¡
        permi el figthing force li ting aquella estima perque era un joc que podia agafar armes y bastons de ferralla , y et dono la raò amb considerarlos o jutjarlos pero , per mi streets of rage 2 es uns del 20 jocs del millors jocs de megadrive , a mes , era molt facil de pasarsel entre dos jugadors y es un joc molt cooperatiu.

        Referent al especial de Sof2 , es important saber que es un joc nou, una musica molt be feta , unes paletes y grafics molt detallats y un final conmovedor (rescaten a un company)
        us enviare una part de aquesta reseña , un salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics