Jocs 8

Baku Baku (Sega Saturn)

Baku Baku Animal conegut fora de Japó simplement com Baku Baku, és un joc de puzles arcade desenvolupat per Sega l’any 1995, aparegut a arcades i posteriorment portat a Sega Saturn (1996), Sega Game Gear (1996), PC (1996), Sega Master System (1998) i telèfons mòbils (2002).
La versió que jo tinc i de la qual parlaré, és la de Sega Saturn, i va ser ni mes ni menys que el meu segon joc per aquesta consola.
A diferència d’altres jocs de puzles similars en els quals hem d’alinear una sèrie de peces del mateix color per fer-les desaparèixer, a Baku Baku trobem dos tipus de blocs ben diferenciats.
D’una banda, estan els blocs d’animals que van des del gos fins al ratolí, passant per un mico un conill i un simpàtic os panda. Per l’altre, tenim els blocs amb aliments tals com a ossos, pastanagues, plàtans, formatge o bambú, que seran els que utilitzem per saciar la voraç fam de les nostres famèliques mascotes.
Així doncs, la mecànica del joc és tan simple com a addictiva. Els blocs anteriorment esmentats, aniran caient en grups de 2. La nostra missió consistirà en anar aparellant cada animal amb el seu menjar (gos amb os, conill amb pastanaga, etcètera), evitant en tot moment que la nostra pantalla quedi saturada de blocs, i inevitablement ens aparegui la temuda pantalla de Game Over.
Per a això, el títol proposa dos modes de joc diferent: el mode Arcade i la mode rànquing.
El mode Arcade ve acompanyat d’un “història” que servirà per posar-nos una mica en situació, encara que en el fons no sigui més que una excusa mitjançant la qual desenvolupar l’acció. El joc ens posa en la pell d’una nena anomenada Polly, que aspira a convertir-se en la domadora i cuidadora oficial del zoo particular de la princesa del regne. Per aconseguir el nostre somni, haurem de derrotar a tots i cadascun dels vuit simpàtics i estrambòtics personatges controlats per la màquina, la dificultat dels quals, així com el seu surrealisme, anirà en augment a mesura que avancem. Aquests personatges, van des d’un alienígena saltimbanqui, fins a infermeres amb generoses davanteres. El joc s’acaba quan un dels dos es queda sense espai en la pantalla.
Per altra banda, el mode rànquing no és més que una mena de “Survival Mode” en el qual haurem de despatxar enemics fins a ser derrotats, tractant de superar la nostra pròpia marca que quedarà reflectida en la taula de classificació.
Però sens dubte, el millor del joc és una mode per a dos jugadors en el qual els piques i els riures estan assegurats.
Gràficament, Baku Baku és sens dubte un joc de disseny alegre i colorit que compta amb unes animacions realment simpàtiques, especialment per part dels contrincants, que reaccionaran d’una manera o una altra segons vagin guanyant o perdent.
En quant al so, el títol fa gala d’una sèrie de crits i efectes sonors delirants, que junt amb les alegres melodies posen en evidència el caràcter desenfadat d’aquest.
Esment especial al so generat pels animals al menjar, i en el bateg del cor quan la nostra pantalla comença a omplir-se més del compte.
Possiblement, un joc com Baku Baku, que te com a única pretensió entretenir al jugador que busca passar una estona entretinguda sense complicar-se la vida, no suposi un gran repte en el mode Arcade; però fins i tot a dia d’avui, resulta un títol més que aconsellable per jugar acompanyat d’un amic amb ganes de passar una estona divertida, on els piques estan assegurats.

Ja per acabar i com a dada curiosa, haig de dir que Baku Baku, és un dels pocs jocs que van aconseguir que el meu pare agafés un pad i jugués amb mi alguna que altra vegada.

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

8 Comments

  • Moroboshi
    17 juny, 2013

    Aquests jocs “parida” acostumen a ser bastant addictius, i a mi particularment m’agraden els Bust-a-move i els Puyo Puyo.

    Per cert, si va sortir per a la Master System el 1998 estem parlant segurament d’una versió portada de la Game Gear i exclusiva del Brasil, oi?

  • Suso
    17 juny, 2013

    Aquest particularment es la canya, t’ho dic jo que bones hores em vaig tirar davant la tele XD

    I sí, la versió per a Master System de l’any 1998, es un port pràcticament idèntic al de Game Gear que es va distribuir per Tec Toy a Brasil. Pel que sé, es idèntic a la versió de Game Gear però amb una paleta de colors me reduïda 🙂

  • Rokuso3
    17 juny, 2013

    Doncs sembla molt divertit, a mi m’encanten aquesta mena de jocs, tot i que em conec i em sembla que pasaría molt més temps al Survival que a l’Arcade. Mai l’he provat per ser de Saturn, però estic veient que hi ha versió de Game Gear, i els vostres comentaris ho confirmen. És igual de recomanable? De ser així, no m’importaría jugar-hi 😀

    • Suso
      17 juny, 2013

      Doncs la veritat que la versió de Game Gear no la he provat mai! Imagino que la mecànica serà idèntica amb l’única diferencia dels gràfics.

      Clar que, gran part de la gràcia del joc, radica en les animacions dels animals que imagino que per limitacions tècniques, a la versió de Game Gear no hi seran.

      De totes maneres, et convido a que li donis una oportunitat, estic segur que t’agradarà 😀

    • molsupo
      18 juny, 2013

      Jo només he jugat a la versió de Game Gear (en emulador) i recentement a la de Master…obviament no és tan bonic ni té els animals aquests tant simpàtics, però és força divertit gràcies a la mecànica tant simple i addictiva que té.

      Llàstima que mai l’he jugat a dobles, que pel que dius, ha de ser encara molt millor amb els típics piques, Suso.

      Rokuso, encara que sigui emulat, si t’agraden aquests jocs de puzzle et recomano provar el de GGear.

      Salutacions!

    • Suso
      19 juny, 2013

      Jugar a dobles t’asseguro que es un fart de riure. Como ja he comentat, aquest ha sigut l’únic joc amb el que vaig aconseguir que el meu pare jugues a la consola XD

      En tot cas, provaré la versió per Game Gear i us diré si hi ha gaires diferencies, a part de les gràfiques òbviament.

  • Sikus
    19 juny, 2013

    Un joc molt curios. Recordo que el vaig jugar a una consola de exposicio i em va agradar molt. Ara que se que esta per Game Gear o probare.

    ¿O algu sap si la Saturn es pot emular be a la PSP?

    • Suso
      19 juny, 2013

      La veritat que ho dubto molt Sikus, fins fa ben poc no hi havia ni per ordinador així que imaginat XD

      Ara, si en trobes un, avisa’m que el baixaré d’immediat XD

Verified by ExactMetrics