Bruce Lee [ZX Spectrum]

Aposto 1 Kg de cintes de casset que quan has llegit Bruce Lee has pensat “Be water my friend” però no amic! Res d’això! El nostre Bruce Lee és una mica més pixelat, molt menys profund i disposa de forces menys recursos que l’original. Això si, te uns vistosos colors 100% Spectrum.
Considerat un dels jocs més fàcils del ZX Spectrum, Bruce Lee (1984) es un port d’Ocean i US Gold del joc d’Atari 8bits de Datasoft, que s’acabaria passejat per forces sistemes com son: MSX, Amstrad i inclús MS-DOS. Es però la versió d’Spectrum una de les més recordades i estimades.

Un cop carregat el joc, i després d’escoltar un esperpèntic tema musical d’introducció, ens posarem a controlar un gens espectacular Bruce Lee, que s’haurà d’obrir pas per uns estranys mons subterranis per tal de fulminar a un maligne mag i… i… er… ja està! Aquest és l’argument! Perquè complicar-nos? No hi pensis més perquè en realitat això no importa.
El que si que importa és que en Bruce es mou amb molta fluïdesa, i  malgrat que son molt senzills, els gràfics son correctes i els escenaris son molt acolorits i variats.
Soc feliç en aquest mon de coloraines 
Per avançar en la nostra aventura i passar les 20 pantalles que ens proposa el joc, el nostre heroi haurà de recollir totes les claus (o estrelles depenent de la pantalla) possibles, mentre pel camí un parell d’incompetents  li intentaran posar les coses difícils, i compte que dic “intentaran” ja que difícilment ens faran gaire nosa, i menys en pantalles avançades on aniran perdent protagonisme i el joc es centrarà més en les plataformes que no pas en els cops.

En definitiva un mític joc del ZXS, que alguns classifiquen com un dels primers beat em up, però que en la meva opinió queda més ben definit com un acció-plataformes de control agradable, simple i fàcil.
En realitat crec que els programadors el que volien era veure qui es podia ventilar el joc en el menor temps, o tal vegada com a desestressant del rollo: 
– Quin mal dia a la oficina! Vaig a passar-me el Bruce Lee a veure si m’animo.
– Molt bé amor, recorda que a la tarda hem d’anar a comprar al Carrefour.
– Ok, així potser el passo dos o tres vegades seguides. 

El tio del següent vídeo per exemple el completa en menys de 10 minuts. Algú s’apunta a batre el rècord? 

Mola:
 • Hi ha qui el critica molt, però a mi em sembla vistós malgrat la seva senzillesa gràfica.
 • En Bruce és ràpid i àgil, i el joc tot i que curt, és divertit.
No Mola tant:
 • Molt i molt fàcil, i molt i molt curt.
Scroll
Autor
Scroll
Scroll
[www] [twitter] Els nervis se'm posen a la panxa encara ara, quan recordo els llargs temps de càrrega del ZX Spectrum. Recordo com la imaginació complementava les mancances que tenien aquells jocs tant especials... [Continua]

Comentaris

 • Bieno Marti ha dit:

  He jugat milers de vegades a la versio de Commodore 64 i es maravellosa e igualmente facil. Es un dels primers jocs que vaig acabar-me sense vides infinites ;D

  • Scroll ha dit:

   Hahaha gran!
   La versió de Commodore no hi he jugat mai, però de ben segur que a part de la paleta de colors és ben igual que la d’Spectrum. És un joc d’aquells per agafar, passar-se’l i tornar-lo a oblidar. Salut Bieno!

 • molsupo ha dit:

  Jo també havia jugat (encara que no gaire) al de c64, on Bruce Lee és de color groc, jaja!

  Per cert, rebuscant coses sobre aquest joc m’he trobat amb un remake gratuït del 2008 que manté tota l’esència (a més d’incloure l’original de commodore)

  Per si interessa, us deixo l’enllaç:

  http://www.ovine.net/retro-remakes/

  Slts!

 • Sito_pixelacosw ha dit:

  Jo mai vaig tenir aquest joc. Pero em crida molt la atenció el fet de que siga tan facil, ja que en aquella epoca el mes comu era que foren molt mes dificils. Devia ser prou agrait un joc no tant imposible en aquell temps. Per cert, el so es molt molt molt i molt rallant pfffffffffffffffffffffffff quin mal de cap.

  • Scroll ha dit:

   Era molt agraït. Recordo jocs d’Spectrum impossibles, amb una dificultat tal que quan pillaves el Bruce Lee tot eren flors i violes XD. El so es rallant del tot XD
   Salut Sito!

 • Bruce Lee es uno d mis ídolos, aunque me da a mi q ese juego no va a ser como el d Dragón para la Jaguar jajaja

 • elxuxo ha dit:

  No hi he pas jugat mai!!!! Només he jugat a Dragon: La vida de Druce Lee per a MegaDrive que ve a ser un HostiaLimpia. Aquests per a Spectrum em sembla que m’agradarà molt més!

  Bon post!!!

Deixa un comentari

*