Reflexions Gamer 11

Mastertronic: amor i odi.

Per als que no conegueu Mastertronic aquí us deixem aquesta entrada:

Mastertronic és una empresa que es va crear al 1983 al Regne Unit i va ser un dels editors i a demés distribuïdors de jocs més importants del Mon mundial. L’edició de jocs era de baix cost i principalment es venien al reduït preu de 1.99 o 2.99 Lliures. Amb uns preus tant competitius es va convertir ràpidament en el majorista de jocs de grans companyies. Per a mi el més important era que el preu era realment tant i tant baix que fins i tot els podien vendre els jocs a quioscs i d’altres punts de venta de premsa. Això va ser bàsic per fer-se amb gran part del mercat ja que podia arribar al gran públic molt fàcilment.

Així dons a les cases van poder arribar infinitats de jocs per a Commodore 64 o per Spectrum tant de 48k com de 128k i per això hem d’estar agraïts a aquesta empresa.

D’altra banda la manca de professionalitat a l’hora d’editar els llibres d’instruccions feia desesperar a un gran nombre d’usuaris ja que els errors eren constants. A les especificacions dels jocs podíem trobar una breu explicació en diferents idiomes. Es cert que fa molt de temps que estem acostumats als errors de traducció. Fem un riures i no acostumem a donar més importància. El principal era l’Anglès que ocupava tota una pàgina del llibret. Seguidament les explicacions sobre el joc, temàtica, fases del joc, comandaments del joc…La informació que se’ns oferia variava segons el joc.

A Kane per Spectrum 45k En tots els idiomes se’ns parla de 4 fases…però quan arribem al text en Castellà… sorpresa! Només n’hi ha 3 de fases! Una se l’han descuidada!!!

D’exemples n’hi ha un munt. Un altre cas amb el que em vaig trobar és al joc Formula 1 Simulator on per poder veure la informació sobre el joc necessites ja no una lupa, més aviat uns binocles!

elXuxo

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

11 Comments

  • Reply
    Bieno Marti
    14 gen., 2013

    Jo vaig comprar bastants jocs de Mastertronic. Chiller va ser el primer i moltes vegades ni em miraba les instruccions, pero era un miracle que hi haguesin instruccions amb alguna altra llengua que no fos l’anglesa.

    • Reply
      elxuxo
      14 gen., 2013

      Bieno! jo també tinc la sort de tenir Chiller [ per Spectrum ] y la veritat es que és un dels pocs jocs on no m’hi he trobar res d’estrany a les instruccions.
      A mi sempre m’ha agradat les instruccions ja que, en principi, és on se’ns presenta el joc… tot i que a l’apartat dels diferents idiomes secundaris el resum era molt pobre ;(

      No es pot tenir tot XD

  • Reply
    Scroll
    15 gen., 2013

    Bona entrada Xuxo! Jo no coneixia Mastertronic però ja veig per on vas quan parles de manuals infumables i coses d’aquestes fetes una mica per fer pasta i poca cosa més. De totes maneres s’agraeix que ampliessin considerablement el ventall de llocs on podíem comprar cintes amb jocs 🙂

    • Reply
      elxuxo
      19 gen., 2013

      La veritat es que aquestes coses passen quant als editors se’ls enrefot el que hi ha rere del producte. Tot i això ens hem pogut beneficiar, en certa manera, de les seves aspiracions econòmiques!

  • Reply
    Sito_pixelacos
    15 gen., 2013

    Jo mai vaig veure cap joc d’aquestos original. Els que hi havien per aqui als kioskos i demes eren tots de erbe.

    • Reply
      elxuxo
      19 gen., 2013

      Jo els Erbe i les cintes de MichoHobbye! Mastertronic el vaig conèixer quan aquestes cintes van començar a arribar des de L’estranger.

  • Reply
    elretroconsolero
    17 gen., 2013

    Yo no conocía esta compañía ya q nunca fui d ordenadores, pero me parece muy bueno lo del precio, ya podía haber aparecido una así en el campo de las consolas!

    • Reply
      elxuxo
      19 gen., 2013

      La verdad es que el precio competitivo se mantiene a dia de hoy con artículos de segunda mano…Te recomiendo echar un vistazo!

  • Reply
    molsupo
    17 gen., 2013

    Doncs jo crec que tampoc coneixia Mastertronic, com el Sito, em sonaven més els cassettes d’ERBE amb la seva etiqueta groga (fins i tot a les benzineres junt amb els èxits de Camela, jaja!)…llàstima que de commodore per aquí costava molt trovar-hi res, i més en comparació amb spectrum.

    Però s’ha de reconèixer que aquest preus molaven molt i feien més assequible a tothom poder tenir jocs originals.

    Lo de les instruccions, simplement espectacular, jaja!

    Salutacions

    PD- Quin banner més “guapu” que heu fet del meu blog, moltes gràcies!

    • Reply
      elxuxo
      19 gen., 2013

      Com li comentava a Sito Erbe y les cintes de MicroHobby era el que tenia per casa. Aquestes cintes de Mastertronic les vaig descobrir comprant de segona mà. Moltes venen de la península, altres de fora.
      Els preus segueixen sent molt assequibles!

      PD: El banner és cosa de RetroScroll! #LOPUTOAMO!

  • Reply
    RAFAEL ROMERO
    17 febr., 2013

    No me gustaban los juegos de Mastertronic pero Chiller era una excepción y mirar que era de pena los gráficos pero nada tenía algo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics