Reflexions Gamer 7

Mega Man 2 vs Mega Man 3 [NES] – Fight!

Com haureu vist, sóc un fan declarat de Mega Man. Com deia a la meva bio, aquest personatge blau és el meu heroi. De petit només pensava en tenir un braç capaç de disparar diferents elements, de tenir poders, de poder lluitar contra el mal. Així que, d’una manera o d’una altra, sempre he estat ben proper a l’evolució del personatge.

 
La primera entrega, Mega Man, encara mantenia molt vives les reminisències arcade dels primers jocs de NES. Amb puntuació (que no sé qui ho va arribar a fer servir per alguna cosa) i sis enemics, si bé és cert que va posar les bases, no és el millor de la sèrie. El màxim es va assolir en algun punt entre Mega Man 2 i Mega Man 3.
Aquí comença el debat. Quin és el millor dels dos? 

Mega Man 2 va polir la sèrie d’una manera espectacular, té vuit robots màster (molt complets) i algunes de les millors músiques de la sèrie. No recordeu la música de la pantalla del Wood Man, per exemple?
Per contra, té un poder desequilibrant (el de Metal Man, pràcticament pots superar tots els enemics finals amb la seva serra), té un nivell de dificultat infernal (el de Quick Man) i és més curt que la tercera entrega. 
Per molts fans, el Mega Man 2 és la entrega que va portar Mega Man al màxim. Però Mega Man 3 és, per mi, encara més polit. Els enemics són, en general, més arrodonits i equilibrats. És més llarg (té 4 escenaris adicionals una vegada hem derrotat els vuit primers enemics) i, a més, introdueix una cosa espectacular: (spoiler alert) els quatre escenaris adicionals contenen, com a enemics, els vuit robots de Mega Man 2, així que d’alguna forma, en realitat té 16 Robots Màster. I no només això, si no que, per vèncer, hem d’equiparar, d’alguna forma, les armes de Mega Man 3 a Mega Man 2 per trobar les debilitats dels robots de l’anterior entrega. A més, és el primer Mega Man que pot lliscar pel terra.
 
El meu favorit crec que queda bastant clar. I el vostre? S’obre la veda als comentaris!


Retromaquinitas

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

7 Comments

  • Reply
    Scroll
    5 març, 2013

    Doncs no sabria que dir-te jo he jugat molt al MegaMan 2 i pensava posar-me amb el 3 quan l’acabés , així que no puc donar una valoració gaire completa. Votaré pel 2 que és el que conec, però possiblement canvii el meu vot quan provi a fons el 3 😉
    Bona entrada company!

    PD: Els temes del 2 son molt guapos a mi m’encanta el tema del dr Wily (primer tema) http://www.youtube.com/watch?v=HFKtYCcMWT4

  • Reply
    RetroMaquinitas
    5 març, 2013

    Els temes del 2 són dels millors de la història dels 8 bits, sense cap mena de dubte, i el Mega Man 2 està al nivell del Mega Man 3, però desfer un empat d’aquest tipus es fa per detalls, i els detalls del 3 són els que em guanyen. En tot cas, aquí si que no mataré a ningú per dir que el 2 és millor; es una discussió del mateix nivell, jajaja. Ara, si em diuen el 4 potser si que comencem amb violència 😉

  • Reply
    elxuxo
    5 març, 2013

    Es complicat escollir, ja que sens dubte les primeres entregues d’una gran saga son aquelles que per nostàlgia ens marcant tant. Estem parlant de mitjans dels ’80. Però sens dubte els jocs van evolucionar prou be, mes complets i perfeccionats en tots els aspectes aprofitant el potencial de nous hardwars.
    Difícil resposta. Tu amb quin et quedes? Jo? Dels tres em quedo amb el primer! 😉

  • Reply
    Moroboshi
    7 març, 2013

    Jo no t’ho puc dir perquè ja et vaig comentar que en tenia dos: el primer de la Gameboy i el Megaman 8 a Xbox Live Arcade, però pel que he vist la clau està en guanyar un enemic i fer servir la seva arma per a superar altres pantalles. I si no encertes en l’elecció, et fots. Jo encara no he guanyat cap enemic.

    Les pantalles són purament aprendre’s el que vindrà, això sí que és cert. D’intel·ligència artificial més aviat poca.

    I ara a sobre encara vull més els de la NES, només a l’abast dels rics.

  • Reply
    molsupo
    10 març, 2013

    Em fa vergonya contestar en una entrada tan bona…per admetre que pràcticament no he jugat mai als Megaman! (ja em podeu dir de tot XD)

    En realitat, fa un segle si que vaig jugar una mica a un de la Gameboy, i de tant en tant em plantejo jugar-los a la megadrive (tinc entés que són els de la NES amb una mica més de color), però mai em poso…a veure si ho arreglo un any d’aquests, que això no pot ser.

    Salutacions!

  • Reply
    molsupo
    4 abr., 2013

    Bé, encara no me l’he passat, però ja puc dir que he jugat bastant a un megaman: El Megaman 2 de la megadrive inclós al recopilatori “Wily Wars”…

    El joc és genial, i després de suar bastant amb els 8 enemics (sobre tot amb Quick Man) ara estic en la primera fase “extra” atascat en una part on s’ha d’arribar a una escala creant plataformes en diagonal tu mateix amb un dels poders…però de moment no aconsegueixo que em deixin a l’abast de l’escala, ahhh!

    Com a curiositats d’aquesta versió de megadrive, no té la possibilitat d’elegir el nivell de dificultat(com que els de NES no els he tocat massa, no sé si és més fàcil, igual o més difícil que l’original). També he llegit que al passar-se els tres megamans, hi ha uns nivells extres anomenats “Wily Tower”…i respecte a la rom de megadrive, és necessari aplicar-li un “parche” per poder grabar (requisit imprescindible fins i tot en emulador per accedir als nivells secrets)

    A veure si me l’acabo i segueixo amb el tres per decidir quin prefereixo…

    • Reply
      Scroll
      5 abr., 2013

      Argh! Se perfectament a quin lloc et refereixes, és molt fotut fins que no li pilles el truc. L’únic positiu és que la música que sona és un temazo XD

      Jo vaig acabar mirant un gameplay per youtube per veure com ho feia la penya. És utilitzant la plataforma que s’eleva verticalment (ara no recordo el numero) disparar i saltar-hi, posar-se al limit d’aquesta platadforma que acabes de crear i tornar a disparar. En necessites tres i s’ha de fer força rapidet perquè si no s’eleven massa i et quedes sense espai per arribar a l’escala.

      Fot-li canya Molsupo

      PD: Jo mel vaig passar el cap de setmana passat 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics