Reparació d’un pad de SNES

Molt bones retroscroller@s aquí us porto el primer tutorial-txapussa.

Per molts potser és una cosa molt obvia, i quasi inherent en el món del retro, el saber fer una posada a punt a les eines de joc, però per d’altres es un misteri. En aquest tutorial descriuré detalladament el que necessitem i el que hem de fer per a reparar i netejar un comandament de Snes. Sóc conscient que per Internet n’està farcit de tutorial en la llengüa de Shakespeare però crec convenient fer-ne un de disponible per a tota la comunitat retro catalanoparlant i de propia autoria.

Abans de començar es aconsellable saber que la brutícia i els R / L trencats del comandament de Snes solen ser la principal causa del mal funcionament d’aquests.

Que necessitem?

1

Alcohol, bastonets de cotó, un tros de roba, pega potent i un tornavís d’estrella.

 2

3

Això es el que ens trobarem al desmuntar el comandament. Com es pot observar el comandament te un munt de merda i el boto R està trencat.

4

Amb la pega i una mica de traça enganxarem les peces, amb una mica de sort quedarà exacte.

5

Després desmuntarem el comandament i deixarem en un lloc apart botons, gomes i ens quedarem amb el circuit electrònic sol. Amb un cotó humit d’alcohol netejarem vigorosament totes les parts del circuit que fan referència als botons de comandament.

6

Posteriorment farem el mateix amb les gomes, hem de parar especial atenció i no fer-ho a lo bruto ja que son delicades. Paciència i bona lletra.

 7

Acabarem de netejar ben netet les carcasses i la resta de botons.

 8

Tornarem a acoblar el comandament i ja el tenim a punt per tornar-lo a matxacar al joc que tu vulguis!

Amb aquesta txapussa aconseguirem que el nostre comandament torni a respondre amb exactitud (ja no et caldrà pitjar fins a límits insospitats per a que el Mario salti) i a més tindràs els gallets perfectes per a jugar.

Espero que aquest tutorialet sigui d’ajudar per als que no s’hagin atrevit encara a reparar i netejar els seus propis comandaments.

Autor
Syd
Syd
Del 91, sóc fan de Sega des de ben petit, gràcies a l'herència consolística que em va deixar el meu germà: una master system II i una megadrive amb el seu megacd. Doncs així van ser els meus primers passos fins que va caure en les meves mans una Dreamcast... [Continua]

Comentaris

 • elXuxo elXuxo ha dit:

  Molt bon tutorial!
  Jo els pads els tinc perfectes perquè la MD és d’alta qualitat però entenc que aquestes feines de manteniment per a consoles de baixa categoria s’han d’anar fent. Huhuhuhu!!!!

  Jo utilitzo també el cotonet amb cotó, va de luxe, i el faig servir per a les connexions dels cartutxos. Si no hi ha gaire merda amb un en tenim més que suficient.

  Benvingut a la secta!

 • Moroboshi Moroboshi ha dit:

  Gràcies pel tutorial! Els comandaments que tinc van bé, però també és cert que la SNES la tinc des de fa relativament poc i no hi jugo gaire.

  En canvi, jo que sóc de la Mega Drive, he de dir que si bé no he tingut mai cap problema amb els comandaments clàssics de 3 botons, en tinc un d’oficial de 6 botons en què no acaben d’anar bé. De fet, l’efecte és força estrany: ho vaig descobrir jugant al World of Illusion amb una amiga. Ella emprava un comandament de 3 botons (el que dóna nom al meu bloc XD), perquè el de 6 botons no oficial que tinc ja no funciona, i jo duia l’oficial de 6 botons. Doncs bé, el meu personatge saltava, quan premia el botó, menys que el seu. I va ser canviar el meu comandament per un altre de 3 botons i problema resolt. Curiós.

 • sito_pixelacos ha dit:

  Que clasic lo dels gallets de snes. Que sempre es “jodien” entre cometes, perque com dius era merda que s’incrustava. jjejejeje. pero era sempre lo primer a fallar.

 • Freaky8 Freaky8 ha dit:

  Syd, me ha encantado. Por aquí ya saben que el tema de conservar y reparar harware me gusta mucho. Big-Boss es otro manitas de cuidado XD.

  Todo lo que sea preservar y reparar es util para todos. Hay que alargar la esperanza de vida de nuestros aparatos. (Xuxo el tuyo esta muerto…).

  Que hariamos sin el alcohol…XDDDDD

  Buena entrada!

 • Salore Salore ha dit:

  Enhorabona pel debut Syd 😉

  Molt bona entrada, tan per l’explicació, clara i precisa, com per la quantitat de fotos il·lustrant la feina a fer.

  Tal com diu el malalt del Freaky8, tan ell com el Scroll són uns manetes de “cuidado”; en aquest tema segur que us enteneu molt 🙂
  Personalment no sóc gaire manetes i sempre pateixo molt quan veig un comandament o consola amb els budells enlaire.

  Salut convilatà!

  P.D: Cada vegada es demostra més que la SNES era un tros de plasticot 😛

 • Scroll Scroll ha dit:

  Molt bona entrada Syd!
  La veritat es que fer una posada a punt del pad de SNES i fàcil i molt gratificant perquè el pad torna a respondre com hauria de respondre.
  Ens anem llegint company!

 • Rokuso Rokuso ha dit:

  Molt interessant aportació, Syd!! Sempre m’han agradat aquests tutorials de reparació de maquinetes, tot i que no sé si m’atreviria a fer-ho. En tot cas veig que el que has fet sembla ben fàcil, una petita “tonteria” que et pot arreglar el pad en un tres i no res només netejant una mica, sense canviar peces, soldar, ni res.

  Quina diferència veient-lo per dintre i comparant amb els de PSX i PS2… Si fessis un tutorial d’aquests per retornar mandos de PS2 estaria genial, mira que en tincs d’aquests uns quants que no funcionen, amb l’esperança de recuperar-los algun dia… Seria molt interessant, eh!!!

  Espero veure’t amb més cosetes així, fent de “manitas” més sovint. El Big Boss i el Rafa també en saben un munt… esperem que ens doneu uns bons consells entre tots.

 • Syd Syd ha dit:

  Moltes gracies a tots, sou uns cracks! Rokuso, els de psx i ps2 es exactament el mateix, però amb l’unic inconvenient de que potser que s’hagi de soldar els cables pels motorets (lo que fa la vibració). Si estan intactes el procediment es molt semblant a lo relatat el tutorial 🙂

 • Murshus ha dit:

  No tinc cap Super Nintendo però t’asseguro que he trobar l’entrada super interessant. Com dius, a Internet està ple de tutorials en anglès però s’agraeix trobar-ne un en català i tan ben explicat.
  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

*