Emuladors 11

Fightcade: s’acaba el patir per jugar retro online

Està clar que a tots ens agraden els jocs retro: res es pot comparar a un bon joc arcade, on es perdin crèdits a mansalva (sort dels emuladors…) i la dificultat sigui més aviat elevada. Res com fer-se unes partides a un bon beat’em’up amb els amics… però què passa quan ens fem grans i, per diverses obligacions, no podem jugar junts com fèiem abans o, almenys, tan sovint com ens agradaria?

 

maxresdefault

Bé, cap problema: tenim jocs i sistemes més modernets que permeten poder jugar cadascú des de casa seva!!! Però aleshores volem algun joc com els d’abans i no el típic joc de lluites, l’esportiu amb catorze lligues hiperrealistes o el típic de disparar i veure molts vídeos que tots tenim al cap quan pensem en consoles modernes. Jo ho donava per perdut: mai podria jugar al cooperatiu de cap joc antic si no era cara a cara… Fins que vaig conèixer Fightcade: un emulador que suporta tots els jocs de l’FBA a nivell online.

Street_Fighter_III_3rd_Strike-_Fight_for_the_Future_-_1999_-_Capcom
Us asseguro que, tot i ser un joc de lluita, no he notat lag.

Mentre que amb altres emuladors he experimentat tants problemes intentant jugar online que decidíem oblidar la història per tal de no trencar cap ordinador en un atac de ràbia, el Fightcade em funciona encara millor que l’online de PS3 Vet aquí quina sorpresa!! Basat en l’antic GGPO però molt més senzill d’utilitzar i amb moltes més actualitzacions, a Fightcade tot està completament automatitzat i no necessita cap operació més complexa que registrar-se a la seva pàgina (ni tan sols fa falta verificar l’usuari des del mail), al contrari que les típiques operacions d’obrir ports del PC que solien necessitar aquests invents. Ni tan sols necessita configurar el propi emulador, i amb ficar les roms a la carpeta indicada és més que suficient per a que funcioni.

Tot és ben fàcil: des de la seva web a la secció “Download“, escollim quin sistema utilitzem (Windows, Linux o Apple: evidentment hi ha joc creuat entre tots tres) i descarreguem aquesta versió, que després d’instal·lar, ens requerirà que ens registrem. Aquesta operació no dura més de 10 segons (nick, mail i contrasenya), i un cop acabat, ja estem dintre del programa!!!

comparativa

Fightcade és molt útil, hi ha jocs de lluita com l’Street Fighter III es troba una comunitat realment molt viva, amb un munt de jugadors per a escollir sempre; mentre que amb jocs com el Metal Slug o l’Armored Warriors, la idea és quedar prèviament amb amics per a trobar-se directament a la sala, o en cas contrari podríem morir esperant que algú es connecti i que a més tingui ganes de jugar precisament amb nosaltres. Per a resoldre tot això, però, hi ha una sala de xat disponible per a cada joc, i es pot parlar amb tothom que hi hagi, tot i que evidentment en la gran majoria dels casos s’haurà de fer en anglès com a llengua franca.

Com tot emulador, evidentment permet configurar els comandaments per a fer servir el nostre propi pad. Quan comencem a jugar una partida, podem dedicar uns minuts a configurar el nostre pad, que en lloc d’estar organitzat com el típic: “Botó 1, botó 2, botó 3” que has d’anar provant per a saber què són, cada joc té la seva pròpia configuració que ja t’avisa què farà aquest botó: disparar, còrrer, saltar, patada fluixa… Tot molt còmode i intuïtiu, vaja.

Però no és només això: Fightcade té moltes més funcionalitats, en un sentit més “social”, començant pel fet que el programa guarda vídeos de les partides i es poden tornar a veure online en qualsevol moment des de la secció Replay, una aplicació per a saber els dies i hores de més activitat de qualsevol joc per a ajudar-nos a decidir quan intentar trobar gent amb la qual jugar, o un perfil en línia des d’on veure les hores jugades en total, en l’últim mes, el joc més jugat… Funcionalitats que realment no són necessàries, però que no deixen de ser un plus realment interessant.

No sé a vosaltres, però a mi el dia que el vaig provar ja em va robar el cor.

esperant jugadors
Doncs res… me’n vaig a seguir esperant que algú entri a l’Armored Warriors.

 

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

11 Comments

  • Reply
    Isra
    4 set., 2015

    Simplement fabulós!! Bon article, m’heu salvat moltes tardes mortes, gracies!! 🙂

  • Reply
    Freaky8
    4 set., 2015

    Alucinando! No sabía de estas historias on-line para juegos retro. Para colmo grabar partidas, estadisticas etc. Flipo!

    La foto final muy buena XDDDD

    Gran entrada Rockuso

  • Reply
    RionNovember
    4 set., 2015

    Pa la saca!! Ara a buscar un bon fighting pad per a poder jugar als de lluita! Qui s’apunta a un Street Fighter Alpha 3?
    Gràcies per aquest suggeriment!

  • Reply
    Syd
    4 set., 2015

    Una gran web Rokuso! Gracies per compartir-la, la veritat es que esta molt bé poder jugar online a jocs impossibles, deguts a l’epoca en que es varen crear.

    PD: +1 al SFA3

  • Reply
    Salore
    4 set., 2015

    Molt pedagògica la teva entrada. No sé si recordes la nostra conversa a la TargaLan parlant de la Fightcade i que no m’acabava de motivar; doncs gràcies a les teves paraules segur que algun dia la provaré.

    La veritat és que és una iniciativa molt ben parida i que pot donar una nova dimensió als “piques” entre antics jugadors d’arcades, i no tant antics també.

    Moltes gràcies Rokuso 🙂

  • Reply
    Sikus
    9 set., 2015

    Genial! Per fin un emulador per jugar online! Habia probat alguns pero era un petecander!

    Lo que no me ha quedat clar lo de FBA, quin jocs son?

  • Reply
    sito_pixelacos
    9 set., 2015

    Molt bona recomanacio. Abans aixo es deia d’una altra manera, no?

  • Reply
    elXuxo
    10 set., 2015

    Fantasic, Fabulos, FANTABULOS.

    Ara mateix m’hi poso. Podem fer una lligueta RetroScroll !!!!

    A veure quins jocs hi ha!!!!!!!

    MOLT BONA ENTRADA EMULIANA!!!!

  • Reply
    Scroll
    13 oct., 2015

    Bufff, què dir? Ja l’he/l’hem provat i és genial. M’encanta! Gràcies pel descobriment. We <3 fightcade!

  • Reply
    aso111
    5 nov., 2015

    Ostras aquesta no hem sonava de res, s’haura de provar.

    Perque la que feia servir jo era una pagina web que emulava online alguns jocs i estava força be. es diu http://www.playretrogames.com/ i esta força be, pero nomes era emular per a 1 sol jugador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics