Altres 7

Retroscroll Awards 2016

Per tercer any consecutiu arriben els Retroscroll Awards, els premis que els redactors d’aquesta web atorguem de manera totalment personal als 5 jocs que considerem mereixedors d’un reconeixement per part nostre.

Recordeu que l’única limitació és que els haguem jugat durant aquest any, de manera que no importa de quina generació, estil o sistema siguin.

Comencen els R-Awards 2016! Som-hi!

 


Moroboshi

1. Dragon Quest V (Nintendo DS)
2. Tomb Raider (Xbox 360)
3. Dragon Quest VII (Nintendo 3DS)
4. NES Remix (Wii U)
5. Punch-Out!! (NES)

M’ha resultat complicat triar 5 jocs per destacar d’aquest 2016, perquè he jugat força més que l’any passat, però a menys títols -això, crec, és bo, perquè contraresta la meva llegendària dispersió-, i temia que no n’hi hagués 5 de dignes de rebre Retroscroll Awards, però al final han sortit.

Per a mi el títol de l’any ha estat el Dragon Quest V, remake per a la Nintendo DS de l’original de Super Famicom de 1992, que després d’acabar el IV havent-lo abandonat feia anys he gaudit sencer amb una història que m’ha encantat i m’ha fet reobsessionar amb una saga que he continuat i que em té, ara, després de passar per la sisena part, fascinat amb el Dragon Quest VII de la Nintendo 3DS, al seu torn remake de l’original de PlayStation de 2000. El plantejament argumental en forma d’illes que es van desbloquejant fa que la història flueixi en petits episodis que amenitzen aquest JRPG.

El Tomb Raider, reboot de la saga, en versió Xbox 360, també ha estat un dels títols que m’han encantat aquest any, lineal però intens i gràficament espectacular, i la sorpresa ha estat el NES Remix, una proposta a priori poca-solta per a la Wii U -que a més té segona part, que encara no he començat- que consisteix en minijocs o desafiaments per a diversos clàssics de la NES. Veure’ls en pantalla gran i alta definició ha estat el preludi per a fer-me una idea de com seria la NES Mini, on estic descobrint grans clàssics de la NES i, de moment, m’ha enganxat molt el Punch-Out!!, joc gràficament per sota dels estàndards de la consola però tremendament addictiu.


Scroll

1. The Last of Us Remastered (PS4)
2. Grand Theft Auto V (PS4)
3. The Legend of Zelda: The Minish Cap (GBA)
4. Monster World  4 ( Megadrive)
5. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)

Sincerament l’any no va començar gaire bé. Tenia pocs objectius i podria dir que poques ganes de jugar. Però en l’últim trimestre del 2016 quasi de forma inesperada (inclús per a mi), em vaig comprar una PS4, i al fer-ho tenia molt clar a què volia jugar. The Last of Us Remaster ha sigut per a mi una autentica experiència visual i jugable. Un joc que ja mai més oblidaré i que sempre ocuparà un lloc molt alt en el meu “Top of the Life” xD.

De la resta no tinc massa res a comentar. Grandiós GTA V i els altres són jocs pendents que tenia des de fa temps. Grans tots! Un gran any, de fet, dels millors que recordo.


Rokuso

1. Dariusburst: Chronicle Saviours (PC)
2. Thumper (PC)
3. Soma (PC)
4. Prey (PC)
5. Outrun 2006 C2C (PSP)

Aquest any ha sigut ben especial. No he jugat a gaires jocs en comparació a la mitjana habitual (molts més de cinc, això sí), però als que hi he jugat els hi he dedicat un número d’hores que vora l’absurd. He passat cent-vint hores a Dariusburst, un any sencer jugant cada dia a Outrun 2, l’enèsima rejugada cooperativa a Dark Souls (també prop de les cent hores)… El joc més destacable per a mi, però, ha estat el Dariusburst Chronicle Saviours. Normalment no repetiria, ja va quedar primer a la meva llista l’any passat, però és que llavors només havia vist la superfície, els primers bosses: res a veure amb el joc immensament profund que he trobat aquest any i que es mereix qualsevol elogi que pugui arribar a rebre. Si esteu dubtosos, si sou dels que ignoreu els jocs només per ser digitals, feu una excepció amb aquest per tal de poder gaudir el millor horitzontal des del Gradius V, al ja llunyà 2004. Una veritable passada.


Sikus

1. XCOM 2 (PS4)
2. The Secret of Monkey Island (Pc)
3. Unepic (Ps Vita)
4. Heroes of Might and Magic III (PC)
5. Hotline Miami (Ps Vita)

De nou, un XCOM torna a estar en primera posició i es que és un joc que es pot definir com a jugabilitat pura i dura, oferint més i millor. Malgrat que a PlayStation 4 pateix algun defecte d’optimització i que aquesta segona entrega es més difícil que la primera, és un joc que si et va agradar el primer, has de jugar si o si.

La resta de posicions han sigut difícils d’escollir, doncs amb tots he gaudit per igual, però tot un clàssic com The Secret of Monkey Island, no es mereix una posició inferior. La resta, excepte Heroes of Might and Magic III, un altre joc que enganxa durant hores i hores, són indies. I es que gràcies a que vaig adquirir una Ps Vita, he pogut gaudir còmodament de dos grans obres indies, que m’han fet gaudir hores i hores i estar enganxat a la pantalla.


Freaky 8

1. GTAV. (PS3.)
2. Red Dead Redemption. (PS3.)
3. Atomic Runner (Megadrive)
4. Aleste. (MSX2)
5. Knigmare (ZX Spectrum +2 128K)

Que dir de GTAV? Només la narrativa de la història i el caràcter dels personatges és ja una passada. Igual de content estic amb el RDR, quan cavalques tu sol contra el vent i el fred demostraràs que ja ets un home. Atomic Runner, simplement senzill i divertit, sense més pretensions. I què tal Aleste? hipnotitzant!!

Acabo amb Kinghtmare aquest clàssic d’MSX a Spectrum és altament recomanable. Només la banda sonora en versió 128K val la pena. Aprofita el xip de so al màxim.


Molsupo

1. Shui Hu Feng Yu Zhuan – Water Margin The Tales of Clouds and Winds (Megadrive)
2. Monument Valley (Android)
3. Specs Ops the Line (Xbox360)
4. Rage (Xbox360)
5. Letter Quest (PS4 – Android)

Aquest 2016 ha estat força modern per a mi, fruint de la Xbox 360 d’una banda mentre de l’altra anava descobrint cosetes (moltes gratuïtes) mitjançant diferents dispositius Android. Així, a la consola de Microsoft he gaudit de valent amb el joc recomanat pel Sikus als “guardons” del 2015, l’Apocalypsis Now de l’Orient Mitjà conegut oficialment com Specs Op the Line. A més a més, també “vaig matar el cuquet” que em va deixar el visionat de l’última pel·li de Mad Max aixecant polseguera amb el Rage.

Pel que fa als Androïdes, vaig començar l’any meravellat amb els puzzles de Monument Valley al meu mòbil i l’ he acabat enganxadíssim fent paraules en anglès al Letter Quest amb la meva tauleta (i amb la PS4 Pro del meu cunyat, què es noti la potència!). Això sí, Megadrive no es podia quedar fora i treu el cap al meu llistat amb un joc quasi-desconegut ple “d’homenatges” a altres jocs i a la vegada capaç de competir amb el grandíssim Golden Axe, un beat’em up – hack’n slash xinés rebatejat a Occident com a Water Margin i que us recomano moltíssim.


Syd

1. Sonic Chaos (Master System)
2. Darius Twin (Snes)
3. Akumajo Dorakyura (X68000)
4. Unturned (PC)
5. King’s Valley (MSX)

En aquest 2016 he tingut l’oportunitat d’aprofundir en sistemes que no tenia massa la mà ficada com la Snes o el MSX.

El llistat d’aquest any el vull enfocar als títols que millors estones m’han fet passar. Començant per baix, tenim el King’s Valley de MSX. Des de que el vaig comprar aquest inici de més a la RUMSX li he fotut molta canya en les estonetes que he tingut, molt addictiu i difícil com ell sol.

Seguim amb l’Unturned de PC (Steam), un craft-survival amb gràfics minecraftians amb una corba de nivell molt rapida, enfocada al online i que m’ha donat genials moments aquest estiu jugant amb els amics.

En tercer lloc tenim l’Akumajo Dorakyura del X68000. Extraordinari remake i reimaginació del clàssic de Konami amb una banda sonora absolutament impressionant i la jugabilitat del primer.

En la plata tenim al Darius Twin de Snes, un magnífic shmup exclusiu de la consola de Nintendo, sensacional banda sonora, una bona jugabilitat i tot un repte si us agraden els mata-marcians.

En el numero 1 tinc el Sonic Chaos de Master System. Quan vaig posar el cartutx i el vaig jugar va ser una sensació de pura nostàlgia poder jugar a la tercera part de Sonic l’eriçó de la mítica consola de SEGA, ja que de petit vaig jugar moltíssim a les dues primeres entregues, i per mi, va ser poder gaudir d’una nova aventura amb un feeling similar als primers. Sé que no és el millor Sonic, però de bon tros que em va fer gaudir de la seva màgia com els primers.


Salore

1. The Last Guardian (PS4)
2. The Last of Us Remastered (PS4)
3. Red Dead Redemption (Goty Edition) (PS3)
4. PES 2017 (PS4)
5. Super Mario 3D World (WiiU)

Encapçala la meva llista The Last Guardian, un joc, que tot i tenir les seves errades, t’explica una de les històries d’amistat i superació més gran mai contades, amb una proposta de puzles molt ben integrats en el món on es presenta el joc i amb l’element més gran mai programat en els videojocs, Trico, el teu company de viatge amb el qual crearàs un vincle molt gran. Un joc molt especial que potser no sigui per tots els públics, però si connectes amb la seva proposta i sobretot amb Trico, et calarà molt a dins. No només és el meu joc d’aquest any, sinó que és un dels jocs de la meva vida.

The Last Of Us, un joc que encara no havia jugat i que el meu company Scroll va ser el detonant que per fi el jugués; una història brutal, colpidora, molt ben explicada i amb uns personatges molt carismàtics, combinat amb unes mecàniques de joc d’acció i sigil molt ben implementades, i un apartat audiovisual magistral rematat amb una obsessió pel detall en els escenaris fa d’aquest joc un dels millors que he jugat els últims anys.

També per fi he jugat a Red Dead Redemption, un altre gran joc que tenia pendent i mare meva, quina gran història, quin protagonista i quina gran varietat de missions, amb alguns daltabaixos sobretot en la part de Mèxic, però que consta amb un tram final de joc, i amb un final, simplement sensacional.

PES 2017, ha fet reconciliar-me amb la saga Pro Evolution Soccer gràcies a ser un joc de futbol magistral en la seva jugabilitat en el devenir del partit i en una clara millora en la IA dels companys i dels contraris.

Tanca el meu top Super Mario 3d World, joc que ens hem passat junts la meva filla de 10 anys i jo jugant en cooperatiu i que l’he gaudit moltíssim. Un plataformes molt ben plantejat i variat en el seus desafiaments, amb una corba de dificultat molt ben ajustada i progressiva, amb uns apartats tècnics exquisidament ben executats i amb el segell de qualitat de Nintendo.

M’ha quedat un llista molt moderneta, però també destacaria jocs que he jugat en sistemes antics com: The Story of Thor en la Mega Drive, Kolibri en la 32X o Super Dodge Ball, Super SideKicks i Pulstar en la Neo GeoAES.


Murshus

1. Final Fantasy XV (PS4)
2. NBA 2K16 (PS4)
3. The Witcher 3 (PS4)
4. Saga Heroes of Might & Magic (PC)
5. Nintendo Land (The Legend of Zelda) (Wii U)

Ja que l’any passat vaig posar la demo del Final Fantasy XV, tot i que encara no me l’he passat, poso en primera posició el Final Fantasy XV (fanboy number one). “No ase falta disir nada más“.

En segona posició trobem el NBA 2K16, un joc molt divertit tant per jugar sol com per jugar amb amics. Sort que el van regalar perquè a mi aquest tipus de jocs no em criden gens, però d’aquesta manera vaig descobrir una joia.

The Witcher 3, o hauria de posar Gwent? Un gaudiment màxim. Ara estic a la espera de que aparegui el joc oficial de cartes.

Com que no em puc decidir per un Heroes of Might and Magic els poso tots, i si, els he jugat tots aquest any, encara que sigui una miqueta, fins el 6 amb en Sikus partides multijugador i fins el 3 el mode campanya jo sol. El 7 l’he provat recent comprat però no en profunditat, però és igual, és un Heroes of Might and Magic. Per últim, he posat el Legend of Zelda del Nintendo Land, un descobriment molt divertit. Jugat amb en Raúl de Pixelsmansion, queda pendent de acabar-lo.


Ayate

1. Uncharted 4 (PS4)
2. Grandia (PSX)
3. Tyranny (PC)
4. Soleil (MD)
5. The Last Guardian (PS4)

Aquest 2016 ha estat un any de jocs esperats durant molt de temps, però també he tingut una agradable sorpresa i algun retrobament de veritable qualitat. Si haguéssim de parlar del millor, segurament hauríem de parlar de Nathan Drake. La quarta entrega de la saga Uncharted ens presenta un joc que manté les bases que van fer gran la franquícia, però al mateix temps demostra una veritable intenció de madurar la proposta. Un joc més calmat, menys extremat i molt més profund a nivell argumental, que presenta uns personatges més creïbles i atractius que mai.

Grandia vindria a suposar el redescobriment d’un joc que vaig jugar fa temps però vaig abandonar perquè vaig perdre el savegame, i la tornada ha estat una de les millors decisions de l’any. Complet i ple de sensacions aventureres meravelloses com sempre, encara he d’acabar el segon disc. I serà un plaer, segur.

La sorpresa de l’any ha estat Tyranny. Aquest RPG dels creadors de Pillars of Eternity no arriba al nivell de qualitat del seu precedent, però presenta una proposta alternativa, més abocada a la trama i les decisions, potser descuidant una mica el combat, però encara així aconseguint un resultat més que atractiu.

De Soleil poc haig de dir, un dels meus jocs fetitxe de Mega Drive, al que torno cada dos per tres, i que continua tan fresc com el primer dia. I quina OST, mare meva.

Per finalitzar, el meu retrobament a amb Fumito Ueda ha estat una mica amarg, en el sentit de que no és tan brillant com esperava, però sense dubte, l’especial que és la seva proposta i com arriba a tocar el cor, s’imposa a altres propostes que també he gaudit molt en un any en el que he jugat més del que esperava.

I aquests són els meus cinc escollits. Una llàstima haver deixat fora alguns jocs que he jugat molt durant aquest any, o alguna sorpresa que em va deixar enganxat a la pantalla durant hores i hores, però només son cinc els que podem posar. 🙂


 

I fins aquí els R-Awards 2016. Ara toca començar el 2017 per omplir-lo de bons i variats jocs.

Ens expliqueu aquí sota quins son els vostres awards? Tenim ganes de llegir-los.

Bon any nou a tothom!

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

7 Comments

  • Reply
    Syd
    30 des., 2016

    Genials tops companys, aqui queda pendent una partida al “Herois de la màgia i el poder” amb en Sikus i en Murshus! També vec molta playstation 4, colla de modernos 😛

  • Reply
    Salore
    30 des., 2016

    Enhorabona a tots pels llistats, aquí hi ha molta qualitat.

    A nivell personal m’ha quedat una llista bastant moderneta, però he gaudit molts jocs de sistemes antics però no m’han marcat tant per entrar en el meu top 5.
    Tant de bo tenir la sala de l’esperit del temps per poder jugar a tots aquests jocs que surten anomenats.

    Feliç any nou a tothom!

    Petons als mugrons 🙂

  • Reply
    Moroboshi
    2 gen., 2017

    Grans, companys! Com sempre, tinc en compte les recomanacions, tot i que ja sabeu que jo porto la contrària i en comptes d’anar al “mogollón” actual de la PS4 me n’he anat per una altra banda xD

  • Genial todos. Tomo nota de vuestros juegos!

  • Reply
    Scroll
    4 gen., 2017

    Bons awards com sempre!
    En general em quedo amb en Syd, el més autentic de tots i a la vegada dels més joves del grup. Genial tete.
    He trobat a faltar el Xuxo.
    Com a joc que em crida més l’atenció el TLG que en Salore em fa dentetes, segur que mola mil.
    Salut companys!

    PD: Em sorpren el num 1 del Freaky8, el mateix que l’any anterior. L’ha seguit jugant o s’ha liat? XDDDD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics