Altres 2

Crònica de la 53a Reunió d’Usuaris de l’MSX

Una vegada més, fidels a la cita bianual, diversos membres de Retroscroll vam ser a la Reunió d’Usuaris de l’MSX, organitzada per l’Associació d’Amics de l’MSX a l’Espai Jove La Fontana, a Barcelona, el passat dissabte 9 de juny. Va ser una 53a edició força animada, amb una bona assistència de públic, presentacions, els estands habituals tant d’exposició com de venda de productes nous i vells, i les també habituals salutacions i converses amb gent que sabem que sempre trobarem en aquest esdeveniment, a més de veure’ns les cares també entre nosaltres, que sempre ve de gust.

En aquesta ocasió érem en Salore, la Vicky, en Syd i en Moroboshi, a més de l’Abel, que no és membre de Retroscroll com a tal però ja fa temps que ve a donar un cop de mà i deixar-nos algun dels seus MSX per tal que puguem presentar una “zona arcade” respectable i que el públic gaudeixi de la diversió que encara ofereix -i la corda que li queda!- aquest estàndard de la retroinformàtica.

Vam muntar l’estand, amb televisors i ordinadors de les nostres col·leccions personals que amb molt de gust posem durant unes hores a disposició dels visitants sabent que els tractaran bé, vam fer les proves pertinents per assegurar-nos que tot funcionava correctament, vam posar títols que pensàvem que podien agradar la gent que passés per davant de l’estand i, en els moments més tranquils, fèiem partidetes tant dels jocs que portaven els companys com dels que dúiem nosaltres mateixos. El que fem a les Reunions, vaja.

Com sempre, Retroscroll organitzava un torneig d’un videojoc de l’MSX, i el d’aquesta edició era del Touwtrekken, o per als qui no dominen l’holandès -és una creació de Smeekes-Soft-, Tug of war. Al capdavall, un títol d’estirar la corda amb una mecànica senzillíssima, però que proporciona enfrontaments èpics, com es va poder comprovar en cadascuna de les rondes que va superar el que després seria l’indiscutible campió, el jove Oriol, d’altra banda participant freqüent als nostres tornejos. Aquí el podeu veure a la final.

A diferència de la RU del juny de l’any passat, la 51a, sí que hi va haver presentacions, en aquest cas, per una banda, de les targetes Krakengraph i PGCard de MSX Calamar, i per l’altra de l’Associació A.R.C.A.D.E., que sempre té un estand a les RUMSX, però que aquest cop ha volgut explicar al públic assistent en què consisteix la seva tasca de restauració i preservació de màquines recreatives, encara que no tingui relació amb l’MSX.

Tot plegat molt interessant. Fascinant, en realitat. El mateix que es pot dir del fet que ja s’hagin produït 53 edicions d’aquesta trobada sense que perdi embranzida. I és que l’escena de l’MSX està ben viva, perquè contínuament hi ha gent que emprèn projectes per facilitar la vida d’aquells que volem aprofitar al màxim el nostre ordinador i també fer-li fer coses que durant la seva vida comercial haurien estat impensables.

Esperem ser també a la propera edició i que ens vingueu a visitar!

 

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

2 Comments

  • Reply
    aso111
    19 juny, 2018

    Molt bona RU i molt bon reportatge, va ser un event fantastic, molt entretingut i sorprenent

    • Reply
      Scroll
      25 juny, 2018

      Gràcies pel comentari Aso!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics