Altres 2

pie_sender: Un script per sincronitzar “Retropies”

A casa tinc dues raspberry amb retropie, que uso (evidentment) com a consoles, una connectada al televisor de la sala d’estar, i l’altra a la habitació on tinc l’ordinador. Com que m’agrada tenir-les ben maques, quasi sempre que afegeixo jocs o sistemes en una d’elles en busco les portades i deixo que es vegin tan bé com sigui possible al menú de l’emulation station.

El que m’acostuma a fer molta mandra és repetir el mateix per a la segona raspberry. Especialment quan la biblioteca de jocs ha augmentat molt, o quan fa dies que no ho he fet i he d’anar revisant manualment què hi ha de nou a la primera raspberry que la segona no tingui. De vegades també vull afegir les noves roms a les raspberry dels meus amics, així que normalment acabo creant una imatge i cremant-la a les micro sd dels meus companys.

Un dia vaig pensar que tot això es podria automatitzar i em vaig posar a escriure un script que m’ajudés a fer més fàcil aquesta tasca.

Pie_sender és un script escrit en bash que envia tot el contingut de la màquina on s’executa (en direm host) a una altra connectada a la mateixa xarxa. Per a fer-ho utilitza una connexió SSH i la utilitat rsync.

Cal tenir clar que la màquina objectiu perdrà el seu contingut propi, ja que quedarà amb els mateixos continguts que el host.

En concret els contingut que el host traspassarà a l’objectiu són:

  • Jocs, partides guardades i savestates: ~/Retropie/roms/
  • Les bios: ~/RetroPie/BIOS/
  • Les caràtules dels jocs: ~/.emulationstation/downloaded_images/
  • Els llistats de jocs i la seva informació: ~/.emulationstation/gamelists/
pie_sender connecta amb la màquina objectiu amb IP 192.168.1.153 i li envia un parell d’arxius del Diddy Kong Racing i el Time Gal de Mega CD que li faltaven. A la imatge es mostra fins i tot un bug, que malgrat que no afecta, resulta molest.

En cap cas el host enviarà a l’objectiu cap altra cosa que no sigui aquesta. Ni temes, ni configuracions pròpies del sistema.

Penso que és una manera fàcil de mantenir les dues màquines en el mateix estat, i la funcionalitat de compartir les partides guardades i els savestates ens permetrà continuar la partida sense necessitat de fer servir sempre la mateixa retropie.

Pot ser interessant tenir l’script a les dues màquines i tornar a sincronitzar la primera des de la segona, quan hem acabat la partideta, i així anar mantenint el contingut “nou” a les dues raspberry.

Pie_sender està a la versió 0.7 i estic treballant per arreglar algún bug, així com afegir alguna nova funcionalitat.

Té llicència GNU GPL v3.0 i ve sense cap mena de garantia. No em responsabilitzo de l’ús inadequat o erroni que se li pugui donar a l’script ni dels danys que aquest mal ús pugui ocasionar.

Actualització: El bug de rsync ja s’ha corregit.

Enllaç a github: https://github.com/rogerneb/pie_sender

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

2 Comments

  • Reply
    Salore
    7 oct., 2018

    Molt interessant i pràctic el recurs que t’has creat per clonar el contingut d’una raspberry a una altra. Jo d’això no en tinc idea però sempre es bo tenir com a recurs una utilitat com aquesta. Bona feina 🙂

    • Reply
      Scroll
      11 oct., 2018

      A mi em sembla força útil, així que si a mi em servia potser també li pot funcionar a més gent 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics