Blog 3

10 anys de Retroscroll!

Qui ho havia de dir, que després de tant temps encara seríem aquí donant la tabarra, i és que els anys passen molt ràpid si t’ho estàs passant bé!

Malgrat que ens encantaria posar-nos emotius i sensibles i escriure sobre com n’ha estat de bonic aquest camí, així com totes les coses que ens queden encara per fer, hem decidit fer una entrada una mica més amena, tot repassant breument la història de la pàgina i algunes estadístiques bàsiques de la web.

També volem aprofitar aquesta entrada per saludar i donar les gràcies a tots els que al llarg d’aquests anys han fet possible Retroscroll. Els teniu a tots a la secció Qui som?

Una mica d’història

Retroscroll va néixer oficialment el 23 de gener de 2012 com un blog personal allotjat a Blogger. En aquella època els blogs estaven força de moda, i en certa manera és una cosa que trobem a faltar.

La primera entrada va ser publicada el dia 26 i estava dedicada a les diferencies en els noms d’alguns personatges d’Street Fighter II. Llegida ara fa una mica de vergonya, però tot té un principi oi?

Aquest va ser el primer aspecte de la web i sí, durant un temps vam tenir fins i tot publicitat.

Un parell d’anys després, el 2014, vam migrar la web a WordPress i vam fer un restyling a la web. A l’abril d’aquell mateix any vam començar una de les seccions que hem mantingut fins ara: Retroscroll Channel, el nostre podcast! Recordeu que ens podeu escoltar tant a iVoox com a Spotify.

El 2014 també vam començar a col·laborar en diferents esdeveniments aportant màquines i televisors per les zones de joc. El primer de tots va ser la 45RUMSX de l’AAMSX. Aquell mateix any participaríem juntament amb els amics de GameMuseum a la segona edició de Retrobarcelona, i hi hem participat cada any des d’aleshores.

Així de guapos vam estar de 2014 a 2017

El mateix any, en Salore va començar a participar a la TargaLAN Party, exposant consoles i oferint un espai de joc. El següent any hi participaríem tot (o bona part) del R-Team.

El 2015 va néixer la nostra mascota Retrochan, obra de l’il·lustrador Ceskus, tot i que no seria fins al següent redisseny de la web que li donaríem més visibilitat.

El seu nom es va sotmetre a votació a la Retrobarcelona de 2015. Tot i així, encara avui alguns l’anomenen Panallotes (?).

Segurament no les havíeu vist mai, però en Retrochan té altres expressions

Després d’un parell d’anys una mica inactius, tant al podcast com a la web, a finals del 2017 vam decidir fer un altre restyling i reorganitzar una mica els continguts del podcast. Així començava un nou Retroscroll, amb més ganes i amb les idees una mica més clares.

Des d’aleshores anem fent el que podem amb el temps que tenim. Sabem que no sempre tenim la web actualitzada i no escrivim tant com ens agradaria, però continuem aquí i anem gravant podcasts, així que no ens podem queixar pas!

Aquest és l’aspecte actual de la web. Creieu que ja toca un altre redisseny?

Top 5 de les pàgines que acumulen més visites

Aquestes son les 5 pàgines que des de 2012 han acumulat més visites a la web.

  1. Retroscroll Awards 2014
  2. Podcast: r-channel 038 – Estiu 2021
  3. Categoria Podcast
  4. The Legend of Zelda: Goddess of Wisdom
  5. Dolor Gamer

El vídeo amb més reproduccions i el que en té menys

No som experts en res, però a Youtube està clar que no som gent d’èxit. El vídeo més vist al nostre canal és una partida no comentada a 2 jugadors del Super Mario Kart. Està gravat amb mitjans precaris i es veu francament malament pels estàndards actuals, però gosaria dir que en el seu moment ja no era una meravella. És del 2012 i té 21.000 reproduccions a dia d’avui.

Al final de la classificació hi tenim la tercera entrega (de quatre) del walkthrough complet del joc Gris, jugat en una Nintendo Switch. Té l’espectacular xifra de 7 reproduccions.

Top 5 dels episodis més escoltats del podcast.

  1. The Legend of Zelda: A Link to the Past
  2. Cartutxos Flash
  3. Nintendo DS
  4. Awards 19 (curiosament també el podcast més llarg. Més de 4 hores i mitja)
  5. Hi Score Girl (T1)

El que té el dubtós mèrit de tenir menys reproduccions és el dedicat al Megaman X de la Super Nintendo.

Gràcies!

Només queda donar-vos les gràcies! Gràcies a tots els que heu col·laborat o col·laboreu amb Retroscroll. Als que llegiu les entrades, les comenteu, les compartiu, ens feu like a Twitter, escolteu els podcast o us mireu els vídeos del canal de Youtube. Encara que soni a tòpic i enllaunat, sense tots vosaltres no seríem avui aquí, 10 anys després d’aquella primera entrada!

I esperem continuar aquí en 10 anys, o 20 o 30…

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

3 Comments

  • Reply
    Molsuper
    4 febr., 2022

    Per molts anys Retroscroll!

    Molt orgullós de formar part d’aquesta colla de bandarres i molt sorprés amb totes les cares del Panallotes, es podrien fer uns “stickers” molt macos pel whatsappo amb ells, jajaja!

    Moltes gràcies també a tothom per aguantar-nos en fires i podcast, llegir-nos, comentar i compartir moments i passió amb nosaltres…

    Petonets i espero que en celebrem força més!! (força horitzó 5, a Mèxico, eh, Joan? No mames, pudiendo usar el FBA, quicir…que guapos y jovenes estábamos en las fotos, YU-ANNN!!!)

  • Reply
    MrCapa
    4 febr., 2022

    Moltes felicitats, amics del retro !!!
    Molts ànims i moltes gràcies per la vostra tasca.

    Endavant !!!

  • Reply
    Ocrum2004
    26 febr., 2022

    Enhorabona!
    Espero felicitar-vos de nou en el any 2032.
    Moltes gràcies per tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics