Podcast 21

r-channel 043 – Trastos i andròmines orientals

El capítol número 43 arriba des de l’orient! En aquesta ocasió anirem a rebuscar entre la brossa del basar més conegut d’Internet, per veure si trobem coses que valguin la pena o no. Des de consoles emuladores que prometen i no compleixen (o sí), a clòniques amb noms estranys, passant per cartutxos amb centenars o milers de jocs.

Una aventura plena de plàstic, curiosos personatges i indesxifrables descripcions. Ens hi acompanyes?

IMPORTANT: Recorda que escoltant aquest podcast pots participar en el sorteig d’una Game and Watch de “The Legend of Zelda“. Simplement has de deixar un comentari en aquesta entrada, responent el què et preguntem en l’àudio. Quan facis el comentari no t’oblidis de deixar el teu correu-e!

S’admeten respostes fins el 31/07/2022 a les 23:59. El sorteig es celebrarà al nostre compte de twitter, el 01/08 o 02/08 de 2022.

iVoox:

Spotify:

CONTINGUT:

  • Presentació dels participants
  • Lectura de tweets i bases del sorteig
  • Records pirates
  • Consoles emuladores
  • Consoles clòniques
  • Cartutxos repro i multijocs
  • Altres andròmines
  • Comiat i peça musical

HI HAN PARTICIPAT:

Molsupo, Javi i Scroll

SUBSCRIU-TE AL PODCAST:

iVoox & Spotify

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

21 Comments

  • Aradhil
    12 jul., 2022

    Salutacions scrollers!
    Quin goig tornar a escoltar-vos de nou! Se’m ha fet llarga l’espera! Gran podcast, molt interessant. Això sí, he trobat a faltar al mestre Salore.
    El record que jo tinc quan tenia 10 anys era bastant pobre en quan a contingut. Recordo uns anys abans jugar amb el MSX del meu cosí. El joc era de bàsket però no sabria dir quin. Massa temps fa d’això.
    Més endavant i ja sobre els 10, recordo la meva primera consola. Flipareu: era una clònica de la clònicia! Es a dir, una clònica de la nasa. Es deia Brimgton, y era pastadeta a la nasa. 101 jocs del quals 10 eren els reals i els altres tenien modificacions diverses, com començar en el nivell que vulguessis. Els jocs que més recordo eren el Mario Bros, Galaxian, Duck Hunt, Tetris, Flipull, Battle Tank i un que no recordo el nom però consistia en un personatge que havia de matar enemics de diferents colors, ficant-se en uns pots de pintura, depenent del color del enemic.
    Així van ser els meus inicis i els meus primers records.
    Felicitats de nou pel programàs! Salut!

  • JoseMGG
    15 jul., 2022

    Salutacions,
    Porte un temps escoltan-vos i amb el sorteig m’he animat a escriure
    El programa molt interesant, jo no em fie de AliExpress i familia pero encara açi molt interesant, i m’he reigut a munto amb las traduccions chinessas.
    Als 10 anys encara no tenía ordinador o consola, pero em recorde de juar a una maquineta LCD d’un mico que creuaba per a agafar platans esquivant pardals. El mico tenía 4 o 5 posicions i era curiós veure totes les posicions possibles a la pantalleta.
    Tambe em recorde de juar amb un relontge calculadora de la meua mare. Tenia un joc que iban sortint numerets i els esborraves tecletjant-los. Una mena de the typing of the dead primitiu

  • Tom
    17 jul., 2022

    Bones senyors,

    Gran capitol, encara que tot i ara no he compres que ver fer amb les dues Game boy color.

    Jo als 10 anys (el 88) encara no hi jugaba a videojocs, així que le joguines que recordo són les tradicionals, el cinexin amb una peli del mikey y l’ ànec Donald, també el portaavions de Tente que una vegada era montat va pasar un temps i vaig desmontar-lo per fer-me un Falcó Milenari (al menys aixó em semblaba a mi). L’últim que’m ve al cap es el “fuerte playmovil” amb el que pasava hores jugant amb el meu germà.

    La primera màquina de videojocs, crec que als 11 anys i comprada al paqui del barri, va ser una clònica de la Atari 2600 amb jocs a la memòria, el que més recordo era el frogger. Després al nadal del 90-91 va arribar la Megadrive pero era la versió asiàtica comprada al Miro d’importació amb el Forgotten Worlds, Mystic defender i Phelios.

    Era una época molt felíç, sense cap preocupació i amb berenars de Nocilla.

    Felicitats per aquest podcast.

  • Gerard Retro Rion
    18 jul., 2022

    Hola a tothom!
    Jo per aquell llunyà 1993 crec que vaig viciar molt fort al Rocket Knight Adventures per a la Megadrive.
    Tal i com vaig dir pel twitter, mai he comprat res dels bazars aquest… prometo que ho faré i us tindré informat.
    Això si, si que m’han arribat a les meves mans els típics cartutxs multijocs i maquines de tetris de 9999 en 1.
    Salut!

  • Marcade
    19 jul., 2022

    Ep! Com va tot? Doncs pel 1997-98 amb 10 anyets jugava al Tekken 3 de PSX a casa d’un amic, al Megaman de la Game Boy i al Metal Slug a les recreatives. Alguns jocs més que van sortir aquell any els vaig jugar anys més tard quan vaig estalviar per comprar-los.
    Passeu un bon estiu!

  • Israel
    20 jul., 2022

    Ei! 🙂
    Doncs amb 10 anys, durant el 1987-88, a casa teníem funcionant l’MSX.
    Realment no sé quin seria el joc que em segrestava més temps, però molt probablement era un dels clàssics de quan Koanami valia la pena… Vampire Killer, Metal Gear, Penguin Adventure, Knight Lore, Circus Charlie, Magical Tree… qualsevol d’aquests!

    Enhorabona pel podcast, sou molt grans!

  • Jordi Vaquer
    20 jul., 2022

    Bones!!
    Amb uns 9-10 anys a principis dels 90 tenia una NES amb el Double Dragon 2, que ens feia tornar bojos al meu germà i a mi, i desprès amb el primer Castlevania ja vam al·lucinar del tot!
    La consola clònica que recordo tenir per casa, era una portàtil tipus de Game Boy que únicament tenia el Tetris, i a casa tots fèiem cua per utilitzar-la durant el estiu… després d’aquesta no sé si he tingut alguna andròmina mes d’aquest estil
    Una abraçada

  • Joan
    21 jul., 2022

    Bones!

    Molt agraït amb el vostre programa i molt recomanable! amb 10 anys recordo haver estat enganxat a la saga Command and Conquer de PC. A nivell emulador, recordo amb carinyo el cartutxo de la SNES on podies posar jocs de Game Boy.

    Molt bon estiu!

  • Nil
    21 jul., 2022

    no he tingut mai cap emulador pur, tot i així, als 10 anys recordo que els meus pares em van comprar una PSP a la que vaig instal·lar un emulador de Mega Drive i vaig poder jugar a tots els grans clàssics. Crec que vaig jugar més a aquella consola que a qualsevol altra.

    Una abraçada a tot l’equip

  • Eva
    22 jul., 2022

    Bon estiu!,
    Jo quan tenia 10 anys recordo que jugava al Super mario World de la Super, va ser el millor joc de mario que recordo. A vegades, encara el rejugo en emuladors i la propia consola

  • Dyne
    22 jul., 2022

    Molt bon podcast!

    Sobre la pregunta del concurs, quan jo tenia 10 anys jugava a la Sega Master System! Va ser la meva primera consola i en aquell moment no tenia més consoles ni cap PC. El meu joc favorit era, evidentment, el Sonic! La meva mare encara té la música dels dos primers nivells ficats al cap.

    Sobre el tema que tracteu, de petit mai vaig tenir consoles clòniques ni piratejades. De fet, les úniques que he modificat ha estat ja d’adult, la PSP i recentment la MiniNES. De adolescent com a jugador de PC, imagino com tothom, vaig tenir la meva època piratilla i d’emuladors a punta pala (sobretot de Neogeo i PSX).

    No sé la resta, però avui en dia, gràcies als jocs que regalen les diferents plataformes de PC, els free2play i els preus baixos en les ofertes, tinc una col·lecció digital enorme que mai acabaré. Potser trobo a faltar quan era petit i tenia pocs jocs, però els exprimia al 100%.

  • Lenut
    22 jul., 2022

    M’ha semblat molt xulo aquest podcast, us he descobert de fet tot just fa 1 setmana.
    A mi de petit em va viciar moltíssim el counter strike i recordo fer campanes per anar al ciber 😛
    ara tinc feina escoltant els podcasts antics, molta sort!!!

  • Zeratul
    24 jul., 2022

    Quan tenia 10 anys no hi havia consoles crec. La meva primera va ser una Game boy (que lo vaig comprar al meu fill), recordo jugar una hora cada nit fins que la vaig cremar de tant jugar al Tetris jaja.
    No he tingut cap andròmina d’aquestes xines, ho sento!

  • Drusky
    25 jul., 2022

    Bon dia Scrollers,

    Als 10 anys recordo jugar molt al Tente, quins records!!! vaig tenir una SNES i recordo jugar molt als Mega Mans també i als Dragon Ball Z 1-2-3-Hyperdimensions amb els colegues.
    Tinc una consola emulador xinorra on rejugo els clàssics de la infància i en descobreixo de nous, m’encanta fer-ho a estones mortes.

  • Yetitrevor
    27 jul., 2022

    Ep, Jo amb 10 anyets, cap al 95, teníem una Super Nes i game boys, recordo jugar molt a la game boy als mario lands, pokemon vermell (més tard crec) i mega mans. A nivell de companyies m’encantaven els jocs de Konami, capcom i la propia nintendo. Màquines xines no he tingut però si que vaig comprar un kit de LCD retroiluminat per una GBA i va de lujo!

    Felicitats pel podcast

  • Arya de los stark
    27 jul., 2022

    Bon estiu a tots abans de res!!!
    Jo quan tenia 10 anys (fa molt poc jeje) jugava a la switch, magradan els jocs de POKEMON i els tinc tots!
    espero guanyar aquesta consola, no ne tingut mai cap d’aquestes.
    De consoles pirates no en tinc, ara jugo al mobil i a la switch de tant en tant.

    molta sort a tots!!!!!

  • ElKoalin
    29 jul., 2022

    El joc de la meva infància cap als 10 anys ( no recordo) van ser tots els sonics, en especial el 2 o 3, aquell que es transformava en super guerrer, em flipava! També els piques amb els colegues amb el rollo SNES vs MEGADRIVE 😛

    He comprat varies andromines xines, als meus fills p.e. els he comprat una i s’emtretenen amb els 1000 jocs de GBA GB MGD SNES etc…

    Molta sort a tots!

  • DaniGradius2
    29 jul., 2022

    Bon dia!
    Quan tenia 10 anys jo jugava amb el meu ZX Spectrum (més tarde vaig aconsseguir un MSX 🙂 i també em viciava a les Game & Watch de Nintendo i d’altres marques 🙂 Recordo que amb un veí, ell venia a jugar a casa meva l’Spectrum i jo a la seva a l’MSX. Recordo també que moltes més vegades anava a casa seva a viciar a l’MSX que ell a la meva jaja. Quines viciades a dobles al Salamander, al Konami’s Soccer, al F1 Spirit, etc. Més tard vaig tenir l’MSX i vaig poguer viciar a casa meva jejeje 🙂 Jo no em refio gaire d’AliExpress, tot i que hi haurà de tot, coses bones i de qualitat i d’altres no tant.
    Felicitats pel podcast

  • Sandrusky Valls
    31 jul., 2022

    Bona tarda a tots!!!!
    A mi m’encantava jugar a jocs de 2 playera a la meva N64 sobretot al Perfect Dark, buaaaaa!!! quins records!!!!!

    despres em vaig passar a la Psx 1 i 2.
    de consoles de aliexpress no n’he tingut cap

  • Pedro Riera
    31 jul., 2022

    M’encantava els jocs de la game boy, en especial, recordo amb certa nostàlgia el Zelda link’s awakening,
    Jo mai he comprat a aliexpress ni similars

  • TAT
    31 jul., 2022

    Bon estiu a tots!

    Men recordo de quan jugava als sonic de la master system, ens podíem passar tota la tarda jugant.

    Vaig comprar una consola d’amazon que puc emular jocs de la master system, SNES i Mega drive i crec que és el millor que he compra mai!!!!

Verified by ExactMetrics