Rom Hacks

The Legend of Zelda: Goddess of Wisdom

Ja fa un temps vam inaugurar la secció de rom hacks amb un parell d’arranjaments per a l’Street Fighter II de Game Boy Advance i avui toca parlar d’un dels molts hacks del llegendari Zelda de la Super Nintendo.

De fet no és la primera vegada que parlem d’algun hack de Zelda, ja que a principis del 2018 vam portar aquí al blog l’Ancient Stone Tablets, un hack/restauració del joc per a SatellaView, però aquest cas no entraria en la mateixa categoria.

The Legend of Zelda: Goddess of Wisdom (la deessa de la saviesa), anomenat més tècnicament “Zelda3 Goddess of Wisdom“, com ja hem dit és una modificació de l’A Link to the Past que altera completament el joc. Ens ofereix un nou mapa, una nova historia, nous sprites i un nou món per explorar a la nostra Super Nintendo o emulador.

És un hack realitzat per un grup de 5 usuaris que des de 2011 han treballat per a crear aquest joc i fer-lo completament jugable. Cal destacar que el hack està basat en la versió europea (PAL) del joc.

Pel què he pogut llegir i esbrinar, el hack ha passat per diverses fases de creació amb problemes de bugs que en determinats moments del desenvolupament van semblar insalvables. També s’ha anomenat de diverses maneres i s’han creat branques de desenvolupament que, pel que en sé, han quedat abandonades.

Per sort la història té final feliç i justament a finals de juliol de 2019 (fa encara no 2 mesos en escriure aquest text) la versió 3.0 repara tots els bugs (com a mínim tots els coneguts) que havien fet trencar el cap als desenvolupadors.

Jo l’he pogut jugar una horeta aproximadament i la veritat es que té molt bona pinta. El Zelda de sempre, però amb un nou mapejat, alguns nous gràfics, un plantejament força intel·ligent i una nova història sempre és un caramel per als fans del joc original.

Per tant, crec que és important destacar que si el voleu provar, descarregueu aquesta versió que enllaço i no qualsevol altra que es pugui trobar per la web, ja que segurament no serà l’última i us podeu trobar amb una decepció després d’hores d’aventura. En moltes pàgines he trobat reviews que el deixen força malament ja que segurament, per desconeixement, estan analitzant una versió inacabada.

Fins i tot a la mateixa web romhacking.net el joc té dues pàgines! Recordeu: la bona és la que enllaço aquí!

També tingueu present que per la xarxa es poden trobar “repros” per als amants del físic, però que res assegura que estiguin fetes amb l’última versió del joc. En cas que en volgueu adquirir una assegureu bé la compra!

Si us he de ser sincer, jo no me la jugaria (LOL).

Un exemple del hack en físic. N’hi hn molts altres amb tota mena de preus.

Zelda3 Goddess of Wisdom
By: Francais, Omega, PuzzleDude, SePH and Dude Man.
Enllaç: http://www.romhacking.net/hacks/662/

Sobre el fitxers IPS

Els hacks que podem descarregar de la majoria de pàgines no són la rom en si mateixa, sinó que són petits fitxers en format IPS que fan de pedaç per a la rom original. Per a “apedaçar” la rom normalment es fa servir el programa Lunar IPS.

Si teniu problemes en la utilització d’aquest software no dubteu a deixar un comentari.

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics