Smartphone 2

Emulador GameBoy Color per a Android: GBC A.D.

Aquest estiu hem descobert un molt bon emulador de GameBoy Color per als nostres terminals amb sistema operatiu Android. Com ja us varem dir a l’entrada que varem fer parlant de Marvin [emulador per Spectrum] també hi ha molts emuladors per GameBoy Color, però avui us parlarem de GBC A.D.
GBC A.D. te dos punts que considerem extremadament forts. El primer la precisió del pad. El segon la facilitat per a trobar i carregar jocs. Peró abans d’arribar a aquests dos punts, potser que expliquem una miqueta que trobem al iniciar aquest App.

El primer que veurem el executar aquest emulador és que ens permet registrar-nos o no [de cap de les maneres és oblicatori] i després una pantalla principal on hi ha el llistat amb tots els jocs que tenim a la ubicació seleccionada. Si no tenim cap joc no veurem pas cap element al llistat. Podem canviar la carpeta on tinguem els jocs en qualsevol moment. A partir d’aquí podem anar al menú del App on hi trobem 6 opcions que us descrivim per ordre de rellevància:

Settings: en aquesta opció hi ha 4 sub-opcions a escollir. Audio & Video [activar o desactivar el volum, potencia del volum, grandària el emulador al presentar el joc i numero màxim de frames entre d’altres]. Input [permet seleccionar el teclat, la sensibilitat o el sensor de moviment entre d’altres], Other [escollim la orientació, la pantalla completa I detectar, o no, els jocs al inicial la App entre d’altres] i per últim un About [on se’ns explica en que consisteix GBC A.D.].
Serch for Roms: sempre hem considerat que el fet de poder localitzar i descarregar els jocs es bàsic a l’hora de valorar un emulador. Aquesta opció ens envia directament a una plana web externa [ www.freeroms.com ] on per ordre alfabètic podem descarregar en pocs clicks i pocs segons el joc que volguém , des de diferents versions de MegaMan a Metal Gear Solid, passat per el Tetris fins als Space Invaders. Cal remarcar, coincidència o no, que tots els jocs que hem provat funcionen a la primera siguin japonesos o no.
Arribat a aquest punt hi ha 4 opcions més que descriurem ràpidament:
Refresh: refresca els llistat de jocs de la pantalla principal del emulador.
Remove ADS: ens permet des-instal·lar la app.
ROM Gripper: obre un enllaç extern que no funciona i del que no sabem res més que es un lloc segur que pertany al Play Store.
Help: Ens ajuda a solucionar els principals problemes amb els que ens poem trobar tant a l’hora de carregar els jocs com de la configuració del Emulador.
Per últim us volíem parlar sobre la precisió del pad. Hem jugat amb la configuració que ve per defecte i que reprodueix els que serien els botons de la GameBoy Color [Start i Select els trobem a dalt de tot de la pantalla, fet que serveix per no solapar botons I facilitar el joc]. Ademés per als HTC els botons de ‘fletxa enrere i ‘cerca’ poden anular els botons A/B de la pantalla. 
Per últim l’inconvenient: com a tot emulador que ens hem trobat fins ara, necessita massa bateria. Però vist la gran aplicació que es pot ser  la culpa és de la bateria dels nostres terminals! XD
Apa! A jugar als vostres mites d’infantesa! Esperem que us agradi i que ens doneu els vostres comentaris i recomanacions !

elXuxo

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

2 Comments

  • Qualsevol ocasió es bona per gaudir dels jocs d’aquesta mitica consola 🙂

    • Reply
      elxuxo
      18 set., 2012

      I tant! I la veritat es que per aquesta mena de terminals cada cop els emuladors son millors. Tot i aixo…. xd

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics