Smartphone

Marvin: Emulador d’Spectrum per a Android.

Qui més qui menys ha utilitzat algun cop un emulador. Aquest sistema ens ha permès jugar a infinitat de jocs als nostres Pc per antics que fossin. Els emuladors han anat evolucionant i s’han adaptat també a les noves tecnologies. Per a tots aquells que tenim la sort d’utilitzar el sistema operatiu Android, hi ha un molt bon emulador per a Spectrum: MARVIN.

Hi ha bastants emuladors per a jocs d’Spectrum, fins i tot ‘El Mundo del Spectrum‘ n’ha creat un [ descarregueu-lo, feu-hi una bona valoració i animeu-los a seguir millorant, segur que ho agraeixen] Però de tots els que hi ha, MARVIN, per a nosaltres és un dels millors.
Ens permet carregar els jocs de 48k o 128k, i podem escollir entre jugar amb teclat o amb joystick. Però i els jocs? D’on els traiem? Hem de baixar-los de links sospitosos i desar-los al nostre terminal? Doncs aquí ve el millor d’aquest emulador: els jocs els podem descarregar directament des de www.worldofspectrum.org fent una cerca per nom i desant-los a la nostra SD o a la memòria del terminal.


Imagineu tots els jocs d’Spectrum al nostre abast! Però, eps! que no tot son flors i violes. Si volem jugar amb els mòbils ens trobarem que amb el terminal en vertical ens apareixerà un teclat que tindrà l’amplada de la pantalla, i si posem el mòbil en horitzontal ens apareixerà un joystick i uns botons numèrics que representen diferents opcions.
Al veure que el teclat es molt petit segurament fareu el que hem fet tots, que és jugar amb el joystick. Aquí ve el problema: el joystick és realment molt imprecís, així que tornareu a jugar amb el teclat, ja ho veureu. La veritat es que aquest problema ja el tenen altre emuladors per a altres ordenadors o vídeo consoles. Les pantalles tàctils no son el sistema més precís del mon. Aquí a més s’hi ajunta el fet de fer entrar un teclat tant gran, en un tros de pantalla tant petita.

Però penseu que aquest sistema operatiu (Android) també el podem trobar per a tablets! I la veritat és que aquí si que el teclat te una mida prou correcte [el joystick segueix sent molt imprecís] i hi podrem jugar sense haver-nos de desesperar.


Així que us animem a provar-lo! WeLoveSpectrum!!!

Enllaç a Google Play: Marvin ZXSpectrum
elXuxo
T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics