Jocs 23

Super Mario Kart [SNES]

Si aquest joc necessités un adjectiu seria incombustible. I és que malgrat que han passat 20 anys des de que Nintendo va treure el que seria el primer d’una llarga nissaga de jocs de carreres, aquest continua sent igual d’addictiu
Es calcula que ha vengut un total de 8 milions de copies i ha generat nombroses seqüeles que han passat per quasi totes les consoles de Nintendo. Mario Kart és un joc imprescindible i inoblidable. No pots morir sense haver-hi jugat


La primera cosa que xoca al jugar al Mario Kart, és que malgrat que jugui un sol player, la pantalla sempre es veurà partida en dos. A la part superior la carrera i a la inferior el traçat de la pista en forma de mapa. El mapa es veurà substituit per la carrera del segon jugador en cas de ser dos players.

Aquest fet sempre se li ha criticat una mica. Perquè no pot tenir la pantalla completa el primer jugador?

Amb un jugador la part inferior és el mapa.
Puto mono! S’està escapant!

Sota el meu parer això no és un problema. Just al contrari! Normalment tots els jocs de carreres en els quals la pantalla s’ha de compartir amb un segon jugador, perden qualitat en els gràfics i la fluïdesa. Amb Mario Kart això no passa. El joc està més que preparat per què cada part de la pantalla funcioni fluida amb un o dos jugadors, ja que el Mode7 funciona de perles, i per tant no notes desmillora al jugar amb un amic. Al contrari! És molt més divertit.

Tenim a la nostra disposició 8 personatges disposats a fer-se la vida impossible per veure qui arriba primer a la línia de meta, tot recollint items durant la carrera. Els personatges poden ser de quatre estils de conducció: Els lleugers, amb una arrancada ràpida però molt poca velocitat punta (Yoshi i Peach) Els pesants, amb les qualitats justament invertides als anteriors (Donkey Kong Jr i Bowser) Els equilibrats, que mantenen una bona relació entre arrancada i velocitat (Mario i Luigi) i per ultim els estables, que no son especialment ràpids ni àgils, però que ofereixen molta estabilitat (Koopa Troopa i Toad)

Si vols seguretat agafa el bolet o la tortuga.

Tenim 3 copes a les que competir: la Mushroom Cup, la Flower Cup i la Star Cup, a més d’una Special Cup desbloquejable; i tres nivells de dificultat definits amb els cubicatges de 50cc 100cc i 150cc (aquest  últim també s’ha de desbloquejar)

Si això no és suficient, dir que podem competir contra el rellotge en qualsevol dels 20 circuits disponibles, o jugar en la modalitat de batalla contra un amic.

Passen els anys però la batalla de karts del Mario segueix igual de divertida. És el primer, el que senta les bases dels que vindrien després, i personalment crec que és el millor juntament amb el Double Dash de Game Cube. IMPRESCINDIBLE!

Toad estàs a punt de pringar un globus

Us deixem per últim amb un gameplay de la Mushroom Cup de 100cc que vam enregistrar de forma quasi improvisada amb l’amic @jefecitotxuan.
Ens hagués agradat jugar amb 150cc, però no teniem cap partida guardada per l’emulador on tinguéssim res desbloquejat.

I tu? Has sigut mai un Yonki del Mario Kart?

Mola:
 • Enganxa durant dies, setmanes, mesos. Després l’oblides un temps i quan el tornes a jugar torna a passar el mateix i així durant anys.
 • El control és senzill però complet i el Mode7 funciona molt bé. Ràpid i fluid.
 • És el primer i un dels millors d’una saga mítica.
No Mola tant:
 • La IA dels corredors que controla la màquina és pobre. Sempre reaccionen i queden en el mateix ordre a la meta (a no ser que tu intervinguis clar) Això queda semi dissimulat pel fet que aquest ordre serà diferent depenent del personatge que tu controlis.
 • És realment un problema la pantalla partida? A mi em sembla genial.

Scroll
  T'ha agradat? Comparteixe-ho!

  Potser també t'agradarà…

  23 Comments

  • Reply
   Moroboshi
   30 nov., 2012

   La meva saga preferida de la història dels videojocs. Vaig trigar en tenir una SNES, de fet me’n van donar una l’any passat o l’anterior, però en emulador m’hi havia viciat molt.

   El meu preferit, el Mario Kart DS empatat amb el 7. Ara estic gaudint molt també amb el de la Wii, que tenia abandonadíssim. I el de la SNES, naturalment, tot un clàssic.

   És una saga que no em cansa mai, però que em fa enfadar de mala manera quan tot va bé i a l’últim tram, quan veig la meta a l’horitzó, em comença a passar tot el que et pot passar en aquests jocs i quedo últim. M’encanta i l’odio en alguns moments.

   • Reply
    sito moreno
    1 des., 2012

    aixo que comentes de l’ultim tram es una de les coses que mes em mosqueja sobretot del mario kart 7. Aixo al de Snes no hi pasava. Podien ocorrer moltes coses durant la cursa, pero si anaves el primer, per a arribar a perdre el segon havia de estar molt a prop i amb una tortuga vermella, si no, imposible. I aixo es el que mes m’agradava dels mario kart classics, que es primava mes la conduccio que la sort amb els items. Que aixo queda molt gracios jugant a dobles o triples, pero a soles no mola.

   • Reply
    Scroll
    4 des., 2012

    El DS no l’he jugat, el 7 el tinc i és potser dels que m’agrada menys, molt per això que dius de passar de primer a últim en un no res. De totes maneres és cert que qualsevol Mario Kart és altament additiu. XD
    Gràcies per passar!

  • Reply
   molsupo
   30 nov., 2012

   Molt gran scroll!

   Jo em vaig resistir bastants anys, però al final també he tingut una època “yonki total” amb el Mario Kart…tot i que en el meu cas va ser el de la Wii. Igualment, s’ha de reconèixer que aquest de la Super és boníssim (però com que no tenia la consola, sempre que jugava amb un amic a casa seva em maxacava snese miraments al mode dels globus, i fins i tot li vaig començar a agafar mania xD)

   Salutacions!

   • Reply
    elxuxo
    2 des., 2012

    Jo estic igual que tu! XD. La SNES no corria per casa i tocava jugar a casa d’amics i veïns. El que si que tinc es el de la Wii al que hi he jugat algunes tardes, i des de fa poquet el tinc per la Nintendo 64!

   • Reply
    Scroll
    4 des., 2012

    Mític joc d’aquells que et matxaquen a base de bé XD
    Els globus son la canya, la de rabietas que pillava allà.

  • Reply
   sito moreno
   1 des., 2012

   Aquest joc es un dels que mes va marcar la meva infantesa. Soc un gran fan de la saga i tinc els 7 originals. Pero coincidisc en que el de snes es el millor de la saga. Se que aixo tambe pot anar per gustos, pero es que es el que tenia la jugabilitat mes depurada de totes i que nomes el de gba s’acostaba en aquest sentit. La modalitat dels globus la varem cremar entre els meus amics i jo. Era pura diversio.

   Aquest va ser un dels jocs clars que marcaven la diferencia entre la snes i la megadrive, per a la qual no existia cap cosa pareguda (el street racer de megadrive no s’assembla ni de conya). Ni tan sols a pc hi havia cap alternativa, perque el wacky wheels era una imitació cutre per als conformistas que no volien asimilar q si no tenian una snes no podrien tenir un joc paregut.

   Jo tambe pense que el de gamecube esta infravalorat. Sempre tinc la sensacio de que nintendo amb els mario kart fa sempre un pas endavant i dos enrrere.

   Al que ja ha dit scroll m’agradaria afegir com a curiositat que durant un campionat si feies que els rivals acabaren en una posicio concreta, eixos personatges quedaven en la mateixa posicio durant la resta del campionat (a no ser que tornares a fastidiar-los). Tambe dir que jugant a dobles si que hi havien menys elements en pantalla, com tuberies etc.

   • Reply
    sito moreno
    1 des., 2012

    aclare el que he comentat. Per exemple, si no recorde mal, jugant amb toad sempre guanyaven peach y donkey, pero si durant la PRIMERA CURSA feies que guanyara per exemple luigi, durant la resta del campionat luigi quedaria sempre el primer. xddd

   • Reply
    elxuxo
    2 des., 2012

    És el que tenen certs randoms en programació…XD. Això va ser algun programador fan de Luigi…ja hagués fet el mateix 😉

   • Reply
    Scroll
    4 des., 2012

    He fet una mica de treball de camp Sito, i he mirat com sortien de la parrilla cada un dels corredors depenent del qui et triessis XD.

    Mario: DK, Peach, Yoshi, Luigi, Toad, Bowser, Koopa
    Luigi: Yoshi, Mario, Bowser, Koopa, Peach, DK, Toad
    Peach: Bowser, Toad, Mario, DK, Luigi, Yoshi, Koopa
    Yoshi: Koopa, Dk, Peach, Bowser, Mario, Toad, Luigi
    Bowser: Mario, Luigi, Peach, Yoshi, DK, Toad, Koopa
    DK: Toad, Bowser, Koopa, Luigi, Peach, Mario, Yoshi
    Koopa: Luigi, Yoshi, Peach, Mario, Bowser, DK, Toad
    Toad: Peach, DK, Mario, Yoshi, Luigi, Koopa, Bowser

    Si acabaven així a la primera carrera, quedaven igual en tot el campionat. No recollien items ja que en tenien un definit tota l’estona. Inclús tenien items que no et surten a tu com a player XD (els bolets de la princesa que et fan petit o les boles de foc d’en Bowser)

    Si juguen 2 Players s’agafa l’ordre de sortida del Player 2. Suposo que per despistar una mica. XD

    Ara diré una tonteria eh? Però el de SNES és el que més s’acosta a la tensió de la F1 XD
    Que desapareixien tuberies en 2P no m’avia quedat mai, el que si que desapareixen son alguns dels items ja llançats.
    Gràcies per passar per aquí amb els teus super comentaris. 😉

   • Reply
    sito moreno
    4 des., 2012

    jajajaja mira com recordava que amb toad eren peach y donkey!. i també que la posició en que quedaven els rivals en la primera cursa es mantenia durant tot el campionat. Gran joc. Molt molt molt gran. Premiava molt la conduccio, i aixo es una cosa que s’ha perdut als mario karts actuals on prima molt mes la sort 🙁

  • Potser un dels jocs mes emblematics de la SNES.
   Una joia 🙂

   • Reply
    elxuxo
    2 des., 2012

    Sens dubte! Un joc emblemàtic de la SNES. En general tota la saga ho és per a les consoles Nintendo, alguns de bons i d’altres molt bons segons la plataforma a la que toques jugar!

   • Reply
    Scroll
    4 des., 2012

    És genial. Gràcies per passar 🙂

  • Reply
   elxuxo
   2 des., 2012

   Si, si, si! Grande Retroscroll!!! Us he de confessar que com el VR de MD no hi ha res, jijijiji. Com he dit per allí dalt estic igual que el company molsupo. Tot i això des de fa poquet m’estic viciant, entre d’altres, al Mario Kart de la N64. Et sona soci! Com deia en Dueñas … No, Tu Si Eres Grande!

   • Reply
    sito moreno
    3 des., 2012

    el que fa l’autoconviccio. jajajajaj Tot aixo ho dieu perque no vareu gaudir de la snes en el seu moment. El stunt race tan mateix ja era millor que el VR, i que conste que jo TAMBÉ TENIA EL VR, i el vaig disfrutar molt i molt! pero no es pot comparar amb la varietat del stunt race o el mario kart. xdd

   • Reply
    Scroll
    4 des., 2012

    Soci així m’agrada foten canya a la 64! T’ha costat trobar pads?
    El VR sempre m’havia atret molt, però no he jugat mai. L’he de provar ni que sigui emulat.

  • Reply
   Daicon-X
   6 des., 2012

   La de viciades que m’ha proporcionat aquesta joia. La música, la jugabilitat, els gràfics, l’us del ‘Modo 7’, tot rebosa qualitat en aquest títol.

   PD. M’encanta haver trobat un blog de videojocs retro en la meva llengua, felicitats pel projecte !

   • Reply
    Scroll
    11 des., 2012

    Ei! Doncs nosaltres encantats de que t’agradi el blog, Gràcies!
    Estic veient que al final haurem de muntar un campionat de Mario Kart online eh? Em pillo el Toad!

  • Reply
   Parufito
   13 des., 2012

   Perfi descobreixo un fan del Mario Kart de Gamecube! 😀

   Jo he sigut Yonki de Mario Karts malauradament des del d’advance, no he tingut ni el de snes ni el de 64, tots els demés m’han semblat sublims, sobretot el de Cube, en el que he viciat de segur més hores que a cap altre. Malgrat les crítiques que n’he arribat a sentir.

   Dels nous em quedo amb DS i 3DS el de Wii potser és dels que he trobat més fluixets.

   • Reply
    Scroll
    14 des., 2012

    Què dius que diuen del de la GameCube? Però si és una passada! Allò si que és velocitat i a més amb la gràcia de que els pilots van de 2 en dos.
    Salut i gràcies per passar! =)

  • Reply
   Maquinitas
   4 gen., 2013

   sin duda un juego estupendo, pionero, creador de un genero (el de las carreras de karts) que perdura en las actuales consolas.
   buen articulo, lastima que no hablo catalan para entenderlo al 100%, aun asi me ha gustado. ademas totalmente de acuerdo con el analisis

   • Reply
    Scroll
    8 gen., 2013

    ¡Saludos Maquinitas! Un placer verte por aquí y que te guste la entrada. Un saludo!

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  *

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.