Reflexions Gamer 11

Una estranya sensació jugant al Shenmue

Recordo que era una calorosa tarda d’estiu. Tenia algun que altre assumpte a mitges per fer, rentar plats, fer una rentadora, comprar quelcom, no recordo exactament què, però recordo que no estava totalment desocupat. Havia quedat una hora i mitja (o potser dos) després amb la meva novia, i tot i tenir algun que altre assumpte entre mans, vaig decidir invertir aquesta estona en la meva partida al Shenmue.
Shenmue és un joc que m’encanta, però encara no se massa el perquè, mai he aconseguit avançar massa en la seva història. Potser és per la sensació que em va deixar aquell dia.

Així doncs en Ryo es va despertar. Sense perdre gaire temps vaig donar un vol per la casa i vaig registrar algun calaix per veure que trobava. Poca cosa interessant la veritat.Vaig sortir de casa tot recollint els diners que la iaia d’en Ryo deixava cada dia preparats.

Volia anar al barri de Dobuita i demanar per un noi anomenat Charlie. Pel que semblava, podia coneixer algun dels xinesos relacionats amb la mort del pare d’en Ryo. Estava força fart d’escoltar la frase: I’m looking for a guy named “Charlie”, així que volia esbrinar una mica més.
Corre Joe! Errr… Corre Ryo!
Pel camí vaig recordar que el dia abans havia comprat peix pel gat recent nascut que cuidava una nena del barri. Li vaig donar i va semblar que al gat li agradava i es recuperava bé. Dubtava que tot això del gat fos massa rellevant pel desenvolupament del joc, però tot i així vaig decidir alimentar-lo

Tant jovenet i ja orfe
Arribant a Dobuita, on la gent ja començava a fer les seves tasques diàries, vaig comprar una llauna de cola en una bonica màquina de color vermell. A en Ryo, al igual que el gat amb el seu peix, va semblar que li agradava.
Jet Cola la beguda dels campions.
Vaig passejar despreocupadament pel barri, tot conversant amb la gent i preguntant si algú d’ells coneixia al  ditjós Charlie, però ningú semblava saber-ne res.
De cop i sense planejar-ho, em vaig trobar davant de la sala de recreatius Game You, i quasi de forma instintiva estava a dins. 
Allà per unes poques monedes podies fer una partida al Space Harrier, al Hang On o inclús jugar a dards. La meva preferida era una anomenada qtbattle, que estava just al costat del Space Harrier.
Space Harrier mola, però res com qtbattle per no trencar-se massa el cap
La màquina venia presentada amb la imatge d’un boxejador de mirada desafiant. Consistia de tres palanques encoixinades que s’aixecaven i havies de tombar a cops de puny prement el botó adequat, en el moment adequat. Per suposat no cal dir que cada vegada era més ràpid i per tant més difícil.
En realitat era com una espècie d’entrenament pels Quick Time Events (QTE) que t’anaves trobant al llarg del joc i que es resolien d’una forma molt similar al qtbattle.
Era una parida absoluta, però vaig estar molta estona jugant i superant els meus records.
Quan em vaig voler donar compte ja portava massa temps. Vaig mirar el meu rellotge, ERA TARDISSIM! i encara més tard se li havia fet a en Ryo, el temps del qual passava molt més ràpid que el meu.
Vaig guardar la partida i vaig pensar que tota aquella estona havia estat profundament desaprofitada. Ni havia fet una rentadora, ni havia rentat els plats, ni havia fet el que caram hagués de fer. I encara més! No havia sols desaprofitat el meu temps, si no que també el d’en Ryo, que es quedava un dia més sense saber on trobar en Charlie.
Més tard acabaria per trobar en Charlie i avançaria en les investigacions d’en Ryo, però per enèsima vegada aquella partida quedaria en standby fins el dia d’avui, que encara no m’he passat el joc.
Potser la sensació de perdre el temps al quadrat és massa per mi.
Quan trobi al Charlie li diré de fer unes partides al qtbattle.
Scroll
T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

11 Comments

  • Reply
    sito moreno
    15 nov., 2012

    Estic segur que avui dia no tornaras a trobar cap joc que et faça perdre el sentit del temps d’aquesta manera. Es algo que s’ha perdut.

    Podria semblar que era algo dolent. Clar. Si hi havies quedat o tenies coses per fer sí. Pero com a jugador era una bona cosa que el joc t’embolicara d’aqueixa manera. xddd

    • Reply
      Scroll
      16 nov., 2012

      Coincideixo amb tu. Els jocs actuals (en general) son més directes, més ràpids. Shenmue s’ha d’agafar amb calma i temps, com qui llegeix un llibre, si esperes acció desmesurada et canses aviat. Gràcies pel coment!

  • Reply
    Bieno Marti
    15 nov., 2012

    Tinc un gran amic que li fascinava aquest joc i s´hi passava hores i hores voltant i investigant. Jo no podria. I quan dic que no podria es per que sempre em passa lo mateix amb aquestos jocs, que començo a donar tombs, a investigar i sempre acabo sense arribar-hi al final de aquestos jocs. Molt bo, pero no es el meu estil.

    • Reply
      Scroll
      16 nov., 2012

      Hehehe així doncs ets com jo, que en general soc més d’Arcades i jocs ràpids, que em permetin fer una partida i continuar amb la meva vida normal, sense passar hores i hores enganxat investigant. De totes maneres és una obra mestre.

  • Al meu el Shenmue sempre m’ha semblat una obra mestra de la programació.
    Tant de bo puguessim jugar, encara que fos breument, a la versió inacabada de Saturn que mai va veure la llum.

    • Reply
      Scroll
      18 nov., 2012

      Si, es cert és una passada. Inclús els gràfics a dia d’avui em semblen espectaculars. Les cares dels personatges, els escenaris, els peixos a l’aigua… brutal.
      Mira de tant parlar-ne m’estan entrant ganes de continuar la partida XD

  • Reply
    elxuxo
    17 nov., 2012

    No conec de res el joc així que t’agraeix-hoo com de costum la informació. Potser es que hi has de dedicar mes temps, la temàtica te bona pinta, i gràficament sembla prou treballat. Bé, investigaré una miqueta més, tot i que com una partida rapida a la Atari no hi ha res jijiji, you know!

    • Reply
      Scroll
      18 nov., 2012

      Graficament es molt molt bó. Com diu Old School en principi era per Saturn, però quan van veure per on anava la cosa van passar el projecte a Dreamcast. Suposo que la Saturn no donava per tant. Xuxo, val la pena aquest joc, amb temps això si i paciència 😉

  • Reply
    JoseJa
    21 nov., 2012

    Tu encara l’havies mig aprofitat. Saps allò de comprar patates i demés y treure una paperina a veure si et tocava alguna cosa? Doncs vaig estar viciadíssim, i al final vaig aconseguir la meva propia copa de Space Harrier i Hang-On per la Saturn del Ryo, resultat, aixó mateix que has descrit pero sense sortir de casa X’D

    Dies i dies que el Ryo es quedaba reclutat a casa perque ja ni sentía la necessitat de sortir per anar als recreatius!!!!

    • Reply
      Scroll
      29 nov., 2012

      hahaha. Si ja recordo lo de les patates de la botiga “Tomato”
      a mi a la primera que vaig comprar patates (o peix pel gat no recordo) em va sortir una papereta guanyadora amb el Hang-On. Quina potra!
      La iaia devia estar ben contenta amb tu! en Ryo no patia cap perill jugant a casa XD

  • Reply
    Moroboshi
    29 nov., 2012

    Fa uns anys, no gaires, vaig despertar de la meva letargia videojoquística, motivada pel meu enfonsament moral que va acompanyar el real de Sega, companyia que sempre duré al cor, i vaig decidir posar-me al dia (o intentar-ho) amb la primera generació dels 128 bits.

    Em vaig anar comprant progressivament la Dreamcast, la Playstation 2, la Gamecube i no fa massa la Xbox. Sense deixar de banda la generació del moment, és clar, amb la DS, la Wii, la Xbox 360 i la 3DS com a incorporació més recent.

    Doncs bé, vaig provar el Shenmue i em va passar com a tu. Em va fascinar i certament les crítiques hi van ajudar, però després d’una llarga partida va quedar allà, agafant pols. De fet, era una edició de premsa que em van donar, i me la vaig vendre per tal d’acabar-me’n comprant la versió normal, amb capsa i instruccions, algun dia. No l’he trobat encara a un preu acceptable per a mi (sí el Shenmue II), per tant et pots imaginar les ganes que li tinc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics