Jocs

Ur-Quan Masters: Cosmos, exploració i guerra

Navega per l’espai en una nau extraterrestre amb possibilitats desconegudes. Contempla el planeta Terra sota el terror d’un temible imperi alien. Endinsa’t a l’hiperespai per tal d’arribar a estrelles i sistemes solars llunyans, tot buscant aliats o perseguint enemics de la teva causa. Explora planetes i extreu-ne els minerals i l’energia, a temps que descobreixes noves formes de vida.
Ets el Capità i tot està a punt per tal que dirigeixis la nau tripulada més ben preparada que ha tingut mai la humanitat, i deslliuris la Terra de l’esclavitud dels Ur-Quan.
base
Podriem qualificar a Ur-Quan Masters, es un port, o potser remake, d’Star Control II, un joc d’exploració i guerres espacials aparegut el 1992 i publicat per la mítica Accolade en versions per a DOS i 3DO.
El 2002, l’empresa propietària del joc, Toys for Bob,  va decidir alliberar els seu codi i deixar-lo a disposició dels usuaris. La comunitat no va tardar adaptar-lo als nous sistemes operatius com: Linux, Windows, Android… creant així Ur-Quan Masters (UQM)
És difícil definir UQM. En principi és un joc d’aventures espacials, però combina elements d’altres generes. Els combats entre naus especials recorden als d’Asteroids per exemple, però molt més espectaculars i complicats. El sistema de converses és similar al presentat en les aventures gràfiques, amb preguntes i respostes predefinides, però que donen certa llibertat per prendre decisions.
UQM ens posa en el paper del capità d’una potent nau espacial. Aquesta nau, ha sigut trobada entre molta altra tecnologia, en un llunyà planeta per una expedició humana perduda. Després de 20 anys, estan en disposició de tornar a casa, i ensenyar a la humanitat les seves troballes.
 uqm004 (1)uqm006

Però en tornar a la Terra, aquests observaran que el planeta sencer està sota control d’una espècie alienigena poderosa i cruel. No tardaran a trobar aliats i formar una resistència. La nostra feina doncs, serà passar tant desapercebuts com sigui possible, i intentar trobar aliats per eliminar els Ur-Quan de la galàxia, al mateix temps que anem explorant planetes i recollint minerals i energia per tal de millorar la nostra nau, i fer-la més competitiva davant les amenaces.

No pateixis si has de viatjar fins alguna estrella molt llunyana, la nostra nau disposa de la velocitat adequada per entrar al Hiperespai, i fer els viatges una mica més curts.
uqm002uqm005
L’única pega que podem trobar-li, és que els viatges per la galàxia son una mica lents, cosa que pot avorrir als més nerviosos i assedegats d’acció. A més, has d’estar disposat a llegir una mica per gaudir de  l’experiència de  jugar-hi.
Tècnicament el joc és molt correcte. Sense tenir uns gràfics impressionants, aquests, compleixen a la perfecció, i van ben acompanyats d’una banda sonora amb ritmes electrònics i matxacons. Els personatges son carismàtics i curiosos i la historia enganxa.
uqm001uqm003
A més la comunitat Open Source posa a la teva disposició traduccions, bandes sonores i remixos per tal que gaudeixis al màxim d’aquesta obra d’art.Nosaltres et recomanem que insisteixis i rasquis una mica. Descobriràs un joc fantàstic, amb una profunditat que pocs jocs et poden oferir, cosa que sent sincer també pot arribar a aclaparar.
Que tingui sort Capità! 
▲ Mola!
  • Es tant i tant original que pocs jocs poden aconseguir tant amb tant poc. És una obra d’art! Impossible d’explicar en una sola entrada del blog.
  • És Open Source i multiplataforma, per tant trobes tot tipus de material i millores pel joc.
  • La sensació de llibertat i l’ambientació.
  • Ara ja te inclús una versió HD.
▼ No mola tant
  • T’han d’agradar aquest tipus de jocs.
  • La versió d’Android, tot i que s’agraeix, és força difícil de dominar.
Enllaços:
T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics