Jocs 13

L’estrella ¿oblidada? [3DO, PC]

M’estrenaré parlant d’un d’aquells jocs que podem batejar com a joia oculta. La gran quantitat de plataformes i jocs disponibles fa que no sempre poguem gaudir dels millors videojocs, sinó que moltes vegades el que acabem fent és només conèixer els més populars. Per això, de tant en quant va bé fer una mirada enrere per buscar aquests petits tresors

Star Control 2 és un d’aquests jocs que és recordat amb apreci per tots aquells que el van poder jugar. No tan sols es tractava de salvar l’univers duna raça alienígena malvada – que només es dedicava a esclavitzar tot el que es trobava pel camí – sinó que ho feia amb molta acció, aventura i una llibertat de moviments sense igual a principis dels 90. Originalment apareixeria per a PC, però no seria fins a la versió per a la 3DO (una altra consola desafortunada) on obtindria les millors crítiques gràcies a la seva presentació multimèdia millorada, potenciada per la tecnologia del CD-ROM.

Com en qualsevol joc típic d’aventures el jugador ha d’explorar l’univers sense direccions i fer descobriments i connexions de forma independent. La interacció amb les altres races és clau en el joc, i conté hores i hores de diàleg, humor i bona banda sonora.
L’argument és tant típic com ens agrada: en la fase final de la guerra entre la Aliança de les Estrelles Lliures i la especie invasora, una nau terrícola descobreix una instal·lació subterrània dels Precursors (una espècie extingida molt més avançada tècnicament). Amb la poca energia que els queda, els humans desplaçats són capaços d’enviar una nau amb aquesta tecnologia en direcció a la Terra. El jugador comença controlant aquesta nau, que quan arriba a la Terra la troba esclavitzada pels Ur-Quan (la raça malèvola). A partir d’aquí descobreix que la resta d’aliats terrestres han sigut aniquilats, esclavitzats o capturats, i comença una cerca d’aliats i recursos per tot l’univers per ser capaç d’alliberar l’espècie (i la galàxia) dels Ur-Quan.

A mesura que el jugador avança, els dies del calendari també van avançant. El temps del que es disposa per salvar l’univers és limitat, amb la qual cosa el joc es basa en aprendre dels errors de la partida anterior per ser més eficient en cada nova partida.

Com a dada, la web especialitzada IGN, al 2005, el va col·locar en el número 17 dels millors jocs de la història (http://uk.top100.ign.com/2005/011-020.html). 


Ningú sap per què en aquests temps de segones parts i reversions no s’ha reeditat aquesta obra mestra, però hi ha un fet diferencial: l’any 2002 es va alliberar el codi de la conversió de 3DO i alguns fans hardcore el van reeditar, sota el nom “The Ur-Quan Masters”, amb petites millores gràfiques, però mantenint l’essència de l’original. El joc es pot descarregar i instal·lar a qualsevol PC en aquest enllaç: http://sc2.sourceforge.net/downloads.php. Espero que el gaudiu!

Retromaquinitas

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

13 Comments

  • Reply
    Scroll
    22 febr., 2013

    Doncs jo només he jugat al Ur-Quan Masters al PC (de fet per aquí volta una entrada dedicada) però la veritat és que és un joc genial, i molt desconegut.
    La història està bé, els personatges son molt divertits, la immensitat de l’espai… molt xulo.
    Te un sistema de joc molt rar però mola 😉
    Bona entrada!

  • Reply
    Scroll
    22 febr., 2013

    Per cert. I el Star Control I? Algú en sap alguna cosa?

  • Reply
    Jose Zanni
    22 febr., 2013

    Nunca he jugado en modo “historia/campaña” pero sí he jugado en plan uno contra otro, con un compañero de trabajo allá por 1992, nos tirábamos toda la sobremesa con este juego!!! que risas!!! 😀

    • Reply
      elxuxo
      23 febr., 2013

      Esa es la actitud, así me gusta. No esperábamos menos. XD

    • Reply
      Scroll
      26 febr., 2013

      Hehehe las batallas de este juego tienen su aquél.
      Gracias por pasar!

  • Reply
    Sito_pixelacos
    23 febr., 2013

    Bona estrena retromaquinitas, encara que a mi no m’agraden massa aquests tipus de jocs…

    • Reply
      elxuxo
      23 febr., 2013

      No t’agraden gaire però segur que t’hi has viciat! M’hi jugo un pèsol! No hi ha joc al que no hagis jugat! jijijiji!

    • Reply
      Sito_pixelacos
      24 febr., 2013

      Per aixo mateix se quan no m’agraden. xddd

  • Reply
    elxuxo
    23 febr., 2013

    ah! ja deia jo que em sonaven els Ur-Quan!!! I en RetroScroll m’ha refrescat la memòria Aquí us deixo la seva entrada: http://www.retroscroll.com/2012/07/ur-quan-masters-cosmos-exploracio-i.html

    Jo A aventures estel·lar de PC només al Star Trek, diria que el joc del 25 aniversari.

    Bé, hi ha més capítols d’aquesta ‘saga’? Ho dic per baixar-me’ls tots a l’hora i no per parts com ara! JAJAJAJA!

    Bon article golfo!!!

  • Reply
    RetroMaquinitas
    23 febr., 2013

    Doncs la primera entrega va sortir per Amiga i MS-DOS al 90, i era bastant més simple però construït sobre la mateixa idea. Fins i tot va ser convertit a Mega Drive, però això segur que elxuxo ho té més clar 🙂

    També van existir versions simplificades als ordinadors de 8 bits: Commodore 64, Amstrad CPC i al nostre estimat Speecy.

    • Reply
      Scroll
      26 febr., 2013

      Ok! Que hi havia una versió de MegaDrive em sonava però pensava que era del 2.

  • Reply
    molsupo
    24 febr., 2013

    Molt bona entrada Retromaquinitas!

    Entre que no soc gaire “estratega” (falta de paciència) i que no he jugat gaire al PC (només una mica més que a la 3DO…XD), no el coneixia, però em faig una idea del que debia ser aquest joc i, segur, debia viciar una barbaritat.

    A més, reconec que als poquets jocs estratègics que sí he jugat en algun sistema (Pirates!, Dune 2 i Warcraft II) m’acaben engantxant moltíssimes hores, així que sabent que el primer té versió de megadrive, és possible que comenci per la versió per a Sega, i si acabo malalt del joc, potser em passo al dos.

    Salutacions!!!

    • Reply
      Scroll
      26 febr., 2013

      Jo soc perillós amb aquests jocs… m’enganxo i deixo de ser productiu XD
      L’estratègia te la capacitat d’atrapar-te moltes hores!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics