Jocs 6

The King of Fighters Ex 2 (Game Boy Advance)

El 2002 apareixia per a la petita de Nintendo la segona part de King of Fighters Ex, amb el sobrenom de Howling Blood. El joc en qüestió no deixa de ser una mena de port o adaptació del KOF 2000 que havia aparegut per al sistema Neo Geo. Comparteix escenaris, músiques i bona part del rooster de lluitadors, a més del concepte aleshores innovador dels strikers.

The-King-of-Fighters-EX2-Howling-Blood-cover

Evidentment però, no podem comparar un Kof a Neo Geo amb un a la Game Boy Advance, així que penso que el repte de “portar” aquest joc a una portàtil a principis dels 2000 no seria pas gens fàcil, o com a mínim crec que va necessitar d’un esforç per a fer-lo jugable i bonic. Vaja que no va consistir en agafar el 2000 i embotir-lo en un cartutxet.

Tot i que no l’he pogut provar, tinc entès que aquesta segona part supera a la primera entrega, i és que malgrat la retallada de frames i el downgrade general, aquest joc es comporta exactament com s’ha de comportar. Podem destacar per exemple l’espectacular planter de lluitadors amb 21 figures, encara que segur en trobareu a faltar alguna.

kofex201

I és que un cop has escollit els teus tres personatges preferits i comences a jugar, t’adones que malgrat totes les coses citades anteriorment el joc es nota i se sent com un veritable King of Fighters. Els atacs, salts, cops especials, desperation moves i demés estan presents, i encara que al principi pugui semblar difícil controlar tot això en una portàtil, sí coneixes la saga estic segur que el gaudiràs moltíssim.

M’agrada molt el detall que aquest joc conservi els strikers que es van implementar per primer cop en el KOF99. Els strikers són personatges que podem cridar en mig d’un combat perquè ens ajudin breument. A diferència del seu germà gran aquí no escollirem un quart personatge que ens faci d’striker si no que serà el següent lluitador del nostre trio el que vindrà a ajudar-nos en cas de que el necessitem, quedant sense aquesta possibilitat l’últim dels lluitadors.

kofex202

Gràficament el joc és molt bo i els personatges estan molt ben animats, i és que tenen una bona base en la que treballar clar! Potser l’única pega que li trobo en l’apartat tècnic és que alguns escenaris son una mica estàtics, i dic alguns perquè també n’hi ha que canvien conforme van passant els rounds, com per exemple la pantalla del desert, on a vegades lluitarem en mig d’una tempesta de sorra per posteriorment observar el mateix paisatge en calma.

kofex203

L’aspecte sonor del joc ralla l’excel·lència. La música del KOF2000 està molt ben versionada en aquest cartutx, inclús compta amb melodies noves. Bateria, guitarres i baix són identificables i acompanyen els combats perfectament. Les veus i crits dels lluitadors també sonen genial. Trobaràs a faltar alguna frase clar, però d’algun lloc o altre s’ha de retallar no?

Tot i que potser sigui un aspecte més secundari, també m’agradaria destacar que els artworks del joc son molt xulos, i a mi em deixen la sensació que les coses es van fer amb força amor cap a la saga.

 

aofteam

 

Com a conclusió: Aquest és un molt bon KOF de cuidat aspecte tècnic, amb una preciosa música i una gran jugabilitat. Què més pot demanar el fan de la saga?

The King of Fighters Ex2 és un petit gran KOF, afegiu-lo als vostres romsets, cartutxos flash i si us sobren uns quants bitllets atreviu-vos a comprar-lo. No us en penedireu.

 

▲ Mola!
  • Malgrat el downgrade el joc compleix perfectament i el podem tractar com un KOF de qualitat que encantarà als fans de la saga.
  • La música de KOF 2000 m’agrada molt i les covers de GBA sonen fantàstiques.
▼ No mola tant
  • Personalment hi trobo a faltar Joe Higashi.
  • Potser actualment pot despertar poc l’interès ja que podem jugar fàcilment a les versions grans de forma portàtil, deixant injustament aquest Ex2 en l’oblit.

T'ha agradat? Comparteixe-ho!

Potser també t'agradarà…

6 Comments

  • Reply
    Jon
    9 set., 2016

    Bona review, gràcies! Veient el vídeo sembla que els personatges es moguin una mica com a salts, no? No sembla problema de framerate sino de que el joc és així. Personalment em mareja una mica xD però té mèrit sisisi

    • Reply
      Scroll
      21 set., 2016

      Si que es veritat que produeix una mica aquest efecte, i clar evidentment falten frames d’animació i es nota… però en la consola real, jo el jugo en gameboymicro no es nota tant.

      Gràcies per passar i comentar.

  • Reply
    Salore
    9 set., 2016

    Ja sabeu que el jocs de lluita no són la meva passió, però des de que he provat últimament alguns KoF he de dir que la saga no em desagrada gens, per això trobo un mèrit molt gran aquesta versió de GBA i que el joc mantingui la seva gran jugabilitat en la consola portàtil.

    Bona crítica i ben rematada amb un vídeo de collita pròpia 🙂

    Salut!

    • Reply
      Scroll
      21 set., 2016

      Bones Salore! Gràcies per comentar!
      A veure si algun dia t’hi aficiones, que tenint la neo geo i el cartutx de tropecientos en 1 no tens excusa 🙂

      SAlut company!

  • Reply
    Situ_pixelacs
    23 set., 2016

    Doncs a mi no em va agradar el downgrade. La gba tenia potencia de sobres per fer millors animacions. I resolució tambe, pero la de la pantalla era la que era.

    I no hagues estat malament posar mes planos de parallax i rasters.

    • Reply
      Scroll
      27 set., 2016

      A tu si no és un estrit faiter ja no t’agrada xDDDDDD és broma.

      Doncs no se, jo el trobo molt bo i molt jugable i molt KOF, no perd l’escència.

      Salut i gràcies per passar sito!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Verified by ExactMetrics